Legjobb nokedlikészítési praktikáink

A Konyhafőnök Junior mai adásában a kis versenyzők halpaprikást készítettek nokedlivel. De vajon mitől lesz puha, mitől nem ragad a galuska? Most megmutatjuk!

Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.

Mindannyiunk gyermekkori kedvence a Nagyi nokedlije. Végigkíséri életünk – kicsinek csak szafttal ízesítjük, de minél nagyobbak leszünk, annál több pörköltet pakolunk mellé. Tojással egybesütve esszük, hozzá pedig hatalmas nagy fej ecetes-sós-cukros öntetben áztatott friss zöldsaláta leveleit rágcsáljuk. Aztán eljön az idő, hogy magunk is nekiesünk a nokedligyártásnak. De jó lett volna megkérdezni Nagyit, hogyan főzött olyan tökéletes, apró, ízes darabokat ...erre már nem biztos, hogy kapunk választ. De soha sem késő, mi most segítünk. Legjobb praktikáinkat megosztjuk veletek!

Ezeket olvastad már?

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek