A kor nemesít: a Nespresso bemutatja első érlelt kávéját

A Nespresso több évig érlelt kávéja a csúcsminőségű sajtokhoz, húsokhoz és borokhoz hasonlóan, hosszan tartó, szakavatott érleléssel nyerte el gazdag és telt ízét.

Az érlelt típusú kávé rendkívül különleges és keresett terméknek számít, mivel az éveken át tartó folyamat az érzékelés új dimenzióit tárja fel. A SELECTION VINTAGE 2014 őrlemény alapanyaga a magasan fekvő kolumbiai felföldeken három évvel ezelőtt szüretelt Arabica, amely a gondos érlelést követően elegánsan fás és lágyan gyümölcsös jegyekben gazdag, komplex ízvilágot és bársonyos textúrát mutat.

A kávé érlelésének hagyománya az 1700-as évekig nyúlik vissza, amikor az Indonéziában betakarított kávét hosszú hónapokon át tartó hajóúttal szállították Európába. A fából épített hajótestekben a kávét szabadon átjárta a nedves tengeri levegő, és a sós víz hatására a kávébabok megduzzadtak. Kirakodás után a kávébabot a napon szárították, s eközben megváltozott az ízük. Az is előfordult, hogy a kávét Indonéziában raktározták mindaddig, amíg be nem futott a következő, Európába tartó hajó, és a tárolás ideje alatt a kávészemek ki voltak téve a hőmérséklet és a napfény folyamatosan változó hatásainak. Mindkét esetben ugyanaz történt: a kávébabok fizikai szerkezete az idő elteltével megváltozott, ez pedig erősen befolyásolta, hogyan reagáltak a pörkölésre, és hogy milyen aromák teljesedtek ki bennük.

A SELECTION VINTAGE 2014 érlelése természetesen már egy egészen új módszerrel történik, amit a Nespresso szakértői dolgoztak ki arra törekedve, hogy az érési folyamat minden előnyét megőrizzék, ám magát az érlelést szabályozott környezetben végezhessék.

Nézd meg a Nespresso kávészakértőinek ajánlását!

A szakértők az új eljárás során pontosan beállították az időtartamot, az oxigénszintet, a levegő páratartalmát, valamint a légnyomást – sőt még a bezsákolt kávé rotációját is megtervezték, hogy az érlelés tökéletesen egyenletes legyen. A gondos kezelés eredményeként a zöldellő kolumbiai felföldön frissen szüretelt Arabica kávébabok idővel SELECTION VINTAGE 2014 kávévá alakultak.

Karsten Ranitzsch, a Nespresso kávé részlegének vezetője elmondta: „A SELECTION VINTAGE 2014 bevezetésével az volt a szándékunk, hogy a jól ismert minőséghez egészen újszerű aromát társítsunk. Ezért olyan eszközhöz nyúltunk, amely közismert az élelmiszerek és az italok világában. Ez a gondosan kiszámított kezelési folyamat különleges, egyedi aromavilágot eredményezett.”

A SELECTION VINTAGE 2014 bemutatásának alkalmából a két darabból álló Reveal Espresso Intense pohárkészlet különleges díszcsomagolásban is megvásárolható 9990 Ft áron. A Nespresso szakértői a Riedel üvegformáló mestereivel közösen alkották meg e gyönyörű kristály kóstolópoharakat. A gondosan megformált pohárban tökéletesen bontakozik ki a kávé kiegyensúlyozott aromája, kiemelve az ital lágyságát, így a kóstolás a lehető legmagasabb szintű érzéki élményt nyújtja.

A SELECTION VINTAGE 2014 kávé 2017. január 16-tól korlátozott ideig világszerte a Nespresso Boutique-okban, online a Nespresso honlapján, valamint a Nespresso Club ingyenesen hívható telefonszámán keresztül megrendelve lesz kapható.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?