Könnyű saláták ebédre kánikulában

Még 1-2 napig tart a kánikula, ki akar ilyenkor főzni? Együnk inkább friss, telítő salátákat 400 kalóriából!

Az utolsó kánikularohammal zárul a nyár, ebben az időben gyakran nem kívánunk meleg ételt még ebédre sem. Ekkor jó szolgálatot tehetnek a friss, gyorsan összedobható, sütés-főzést nem igénylő saláták. De nem csak pár csík jégsalátára gondolok, hanem olyan, teljes értékű fehérjében gazdag salátákra, amelyek biztosítják a jóllakottságérzetet és nem akarunk ebéd után fél órával újra ebédelni.

Testsúlycsökkentés idején étrendünkben fontos szerepet töltenek be a salátaételek. Persze nem mindegy, hogy hogyan készítjük el őket, hogy milyen alapanyagokat használunk az összeállításukkor, és milyen öntettel harmonizáljuk az ízeket. Fontos, hogy megfelelő fehérjetartalmúak legyenek, ezért tegyünk a tálba a sok zöldség mellé húsféléket, sajtokat, tojást vagy sonkát.

Receptjeink közül összegyűjtöttem most 14 db teljes értékű salátát, adagonként kevesebb, mint 400 kalória energiatartalommal - így fogyaszthatunk melléjük még egy ~70 g-os kornspitzt, teljes kiőrlésű zsemlét, kenyeret. Az itt felsorolt saláták fehérjetartalma 21-35 g/adag, szénhidráttartalmuk 8-19 g/adag. Így lesz az ebéd, a 70 g kenyérfélével max. 580 kcal energiatartalmú, ami egy kiegyensúlyozott (azaz a többi étkezésünk is követi az étrendi alapelveket) 1500-1600 kcal-os étrendbe illeszthető.

Próbáljátok ki őket!

Olvasd el kapcsolódó cikkünket!:

Így lesz igazán fogyókúrás a salátád!

  1. 1.

    Pohárszendó

  2. 2.

    Mokremek

  3. 3.

    Kevert saláta csirkemellel és sajtokkal

  4. 4.

    Spanyol saláta

  5. 5.

    Chef saláta

  6. 6.

    Vegyes saláta pulykamell csíkokkal

  7. 7.

    Mozzarellás csirkemellsaláta

  8. 8.

    Vegyes sali tonhallal és dióval

  9. 9.

    Húsos uborkasaláta

  10. 10.

    Mozzarellás paradicsomsaláta balzsamecettel

  11. 11.

    Majonézes-joghurtos heringsaláta

  12. 12.

    Tonhalas madársaláta

  13. 13.

    Márványsajtos paprikasaláta

  14. 14.

    Sonkás-mozzarellás vacsorasaláta

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.