Kis almahatározó

Vajon lehet-e annál fantasztikusabb dolog, mint amikor az ember elmegy egy vidéki kirándulásra almát szedni a családjával vagy barátaival? Még nem késő, szedd a hátizsákod!

Ha már ilyen szuper dologban van részünk, rögtön adja magát a kérdés, vajon mit lehet kezdeni a leszedett almákkal? Sok mindent. De még mielőtt nekiállnánk eltenni 200 kompótot és megsütni 20 almás pitét, szedjük össze, hogy melyik almafajtából mi lehet a legjobb, amit készíteni tudunk! Egy csomó ugyanis épp salátákba tökéletes, néhány viszont egyben megsütve. De csinálhatunk almachipset is fahéjjal fűszerezve, vagy olyan almaszószt, amilyet még életünkben nem kóstoltunk.

Olvastad már?

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!

A lényeg, hogy a tökéletes párosítást elérendő a megfelelő almafajtából készítsük el a megfelelő ételt! Ennek szellemében itt van néhány tipp a Food Republic infografikája alapján arra, hogy miből mit érdemes készíteni, ha lekopasztottuk az almakertet.

Pitéhez és kekszekhez a legideálisabb fajták:

Rome, Ida Red, Jonathan, Fuji, Braeburn, Summerred, Jonagold, Golden Delicious, Elstar Granny Smith.

Almaszósznak és lekvárnak kiváló:

a Piros, a Jonathan, a Summerred, a Rome, a Golden Delicious, a Starking, az Elstar és a Jonagold.

Ha egyben szeretnénk almát sütni, akkor:

Ida Red, Jonathan, Rome, Straking, Golden Delicious, Granny Smith.

Almachipsnek:

Piros, Gala, Starking, Granny Smith, Golden Delicous, Kovelit.

Olvastad már?

23 chips bűntudat nélkül

Salátákhoz a legjobbak:

Gala, a Jonathan, Fuji, a Braeburn, a Golden Delicious, a Jonagold, az Empire, a Honeycrisp és az Elstar.

Nyersen pedig bármelyik.

Olvastad már?

Alma az aduász

(via Food Republic)

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek