Kifogytál a mosogatógép-kapszulákból? Ezzel a 2 módszerrel helyettesítheted őket

Néha a legharcedzettebb háziasszonyokkal is előfordul, hogy elfogy otthon a mosogatógép-kapszula. Tiszta edény viszont kell. Eláruljuk, hogyan rögtönözz ilyenkor.

Tapasztalatból tudjuk, hogy a mosogatógép-kapszulák kivétel nélkül mindig a legrosszabbkor fogynak el, amikor a legnagyobb szükség van rájuk. Ezek az alkalmak démoni módon egybeesnek azokkal, amikor senki sem tud lemenni a boltba. Pánikra semmi ok, van megoldás, persze csak akkor, ha előre felkészülünk az ilyen helyzetekre néhány hozzávalóval.

Fontos tudnod, hogy hosszú távon célszerű kifejezetten mosogatógépekhez kifejlesztett mosogatószereket használni, hiszen ezek a készítmények segítenek abban, hogy hosszú távon megóvd és megőrizd mosogatógéped állagát. Ötleteinket csak ritkán és alkalomszerűen alkalmazd.

Szódabikarbóna + eukaliptuszolaj

Két összetevő – hát tényleg csak ennyi kell a boldog mosogatáshoz? A válasz egyértelműen igen!

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 3-4 csepp eukaliptuszolaj

Elkészítés:

Adagolj minden hozzávalót a mosogatógép kapszulatartójába, válaszd ki a legmagasabb hőmérsékletű programot, majd indítsd el. Maximum 3 egymást követő alkalommal alkalmazd ezt a módszert, mert hosszabb távon nyomot hagy majd a poharakon.

Mosódió

Olcsó és környezetkímélő, de az üvegáru nem szereti annyira, mert hosszú távon füstös lesz tőle, és nem jó értelemben. Szóval csak óvatosan a mosódió mosogatógépes alkalmazásával – a ruháknál bátran használhatod.

Hozzávalók:

  • 2-3 db mosódió
  • 4 evőkanál 20%-os ecet

Elkészítés:

Tedd a mosódiókat egy kisebb vászonszütyőbe, majd helyezd el az evőeszköztartóban. Az ecetet öntsd az öblítőszer tartályába, és indítsd el a mosogatógépet. 2-3 körre elegendő lesz ez a mennyiség.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?