Kezdődik az idei Gourmet Fesztivál!

A hazai gasztronómia legjava egy helyen, egy időben: ezt kínálja idén is a Gourmet Fesztivál a Millenárison, május 21-24 között. Pünkösd, Gourmet, királyság! (x)

Ritka alkalom, hogy Magyarország legjobb éttermei, kiváló séfjei egyszerre, egy helyen mutatkozzanak be a nagyközönség előtt. A Gourmet Fesztivál évente egy nagy merítést kínál, lehetőséget adva, hogy megkóstoljuk az ország számos pontjáról érkező éttermek egyedi kínálatát, az encsi Anyukám Mondtától, a soproni Erchardtig, a pannonhalmi Viator étteremtől, a debreceni Ikonig.

De a Gourmet felvonultatja a legjobb budapestieket is – többek között az Arany Kaviár, Rosenstein, Zona Étterem - és ott lesz a Michelin-csillagos Costes vagy a Borkonyha is, valamint a Bocuse d’Or Akadémia helyszínén a szintén csillagos Onyx is, melyek a világ étlapjára írták fel Magyarországot. Persze most sem „csak” éttermek lesznek, a több mint száz kiállító közt ezúttal is minden lesz, ami minőségi gasztronómiához köthető: bor, sör, pálinka, a megszokottnál is több cukrászda és egyéb finomságok a bodzás zsendicenyalókától kezdve az angus burgerig.

Ebben az évben a paprikás csirke került a fókuszba, ami alaposan megdolgoztatta a mesterszakácsok fantáziáját. Lesz majd „újhullámos” paprikás csirke (hús nélkül!), de ott a kínlatban a „kínai pálcikás” változat is, kóstolhatunk csirkepaprikás quiche-t is vagy nyárson kínált paprikás csirkét vagy megízlelhetjük a ropogósra sült csirkepaprikást esetleg a csirke-osztriga pörköltet is.

Felvonul majd közel ötven kiváló étterem, és több mint száz kiállító. Remek alkalom, hogy alaposan megkóstoljuk Magyarországot.

Tudj meg többet az idei Gourmet Fesztiválról itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek