Keksz a lelke mindennek!

Bármikor előkaphatjuk, mert olcsó, sokoldalú és a család kedvencei is ebből készülnek! Mi az? Persze, hogy a háztartási keksz!Rengeteg finomság készülhet belőle!

A kekszet mindenki szereti

A háztartási keksz amolyan jolly joker a háztartásban. Szinte mindig van otthon, darálva vagy egészben, de sokszor kihúz minket a pácból, amikor nem tudjuk, hogy milyen sütit dobjunk össze hamarjában. Sokféle süti alapja ez a magas cukortartalmú alapanyag, de önmagában, pudingokkal és krémekkel halmozva is kitűnő, gyors desszerteket állíthatunk elő belőle!

Darált keksz mindig legyen otthon!

Érdemes otthon tartani a darált verzióból, mert nagyon kiadós, nem kerül sokba és rengeteg édességhez felhasználhatjuk. Itt van rögtön a nyeregből kiüthetetlen kókuszgolyó, amit akár a gyerekekkel közösen is összegyúrhatunk és garantált, hogy pillanatok alatt el is fogy és nagy esélyekkel pályázik a „mindenki kedvence” titulusra egy képzeletbeli édességfutamon. A keksztekercs szintén családi, baráti találkozások kelendő csipegetnivalója, a vajas krém isteni elegyben olvad össze a kakaós, barna tésztával.

Keksztekercs receptjeinket itt találod >>

Sütés nélküli tortáknál valódi megmentőnk a háztartási keksz! A készülő morzsás alapok fő szilárdító eleme lehet, melyet aztán vajjal összekeverve a hűtőben pihenni hagyunk és kevés idő elteltével már önthetjük is a finom túró- vagy joghurtkrémeket a tetejére, díszítésül jöhetnek az idénygyümölcsök. Emeletes sütit is alkothatunk barátaink, családtagjaink nagy örömére, tejföllel, mascarponéval vagy tejszínnel is összeragaszthatunk egy-egy kekszlapot.

Tudj meg többet az Omega-3 zsírsavakról >>

Leteszteltük a boltban kapható Túró Rudikat >>

A rovat további cikkeit itt keresd >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek