A kávé és a sütemény harmóniája

Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)

Az Omnia márka közel ötven éve született Magyarországon. Ahogy most, akkor is hatalmas népszerűségnek örvendett a fekete, amit elsősorban szimplaként és duplaként fogyasztottak. Az Omnia márka egyik fontos állomása volt, amikor a több mint 250 éves Douwe Egberts termékpalettájába került. A változásokban két dolog állandó: a minőség és az egyedi ízvilág, amire napjainkban a legjobb bizonyítékot az Omnia Reserve termékek szolgáltatják.

Omnia Reserve single origin

Az Omnia Reserve single origin kávécsalád a világ különböző ízeit hozza el otthonunkba. André Hoinkis a Douwe Egberts nemzetközi kávészakértője a világ elismert kávétermelő régióiból speciálisan a magyar piacra válogatta ki a területeket és birtokokat. Következő négy cikkünkben az egyes származási helyek és kávétípusok szerint adunk ötleteket nektek, mivel dobhatjátok fel a reggeli kávézást!

Kávé- és sütiajánlatunk 1.

Guatemala - jázminos süti

A finoman citrusos, enyhén tejcsokoládés Volcanic Valley a guatemalai Acatenango-völgyből származik, ahol számos családi gazdaság műveli a vulkáni-homokos talajú területeket. Süss hozzá jázminos sütiket!

Jázminos shortbread recept

A vulkáni-homokos talaj gazdag ásványi anyagokban, a klíma kedvező, a Csendes-óceán megvédi a területet a fagytól, és megfelelő páratartalmat biztosít egész évben, míg a csapadék évi 1200-1800 mm. A kávécserjéket itt a fák lombjai árnyékolják, azok lehulló levelei pedig a talajt is táplálják. Az innen származó single origin kávé stílusát elsősorban a markáns savak és a hosszú utóíz különbözteti meg Guatemala többi régiójától.

Jázminos panna cotta recept

Illatában finom, citrusos ízvilág köszön vissza enyhe tejcsokoládés jelleggel. Kiegyensúlyozott kávé kellemes savassággal, tiszta utóízzel. Finoman intenzív pörköléssel emeljük ki a kávé karakterét.

Zöldkávé-kóstolási jegyzet André Hoikins kávészakértőtől:

Kávéfőzés felsőfokon

Ha szeretnétek otthon is megadni a módját a kávézásnak, a szemes kávék közül válasszátok az Omniát, ahol több évtizedes szakértői tapasztalat garantálja, hogy a kóstolás mindig élmény legyen. A single origin kávék minőségéről már a kávébabok is sokat elárulnak: az ép, egészséges szemek a kézi szüretelés és a gondos feldolgozás eredményei, színük pedig középbarna a közepes pörkölésnek köszönhetően, ez hozza ki legjobban az egyedi ízüket.

Főzés előtt lehetőleg frissen őröld a szemes kávét, de ha erre nincs lehetőséged, zárd vissza gondosan a csomagolást. A lefőzést követően azonnal kóstolj, hiszen a kávé csak az első egy percben nyújt teljes ízélményt. Mielőtt cukorral vagy tejjel ízesítenéd, érdemes legalább egy aprót kortyolni a szemes kávéból főzött eszpresszóba vagy filteres kávéba, hogy felfedezhesd egyediségét. (X)

Tudj meg többet az Omnia Reserve single origin szemes kávéiról itt!

A Kávézz! rovat további cikkeit itt találod!

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek