Kampec a téglaporos és ólmozott fűszerpaprikáknak

Ha minden jól megy, ezentúl rendeletben szabályozzák majd a torták és egyéb cukrásztermékek összetételét, de külön szabály vonatkozik majd végre a fűszerpaprikára is.

Több élelmiszercsoportban igyekszik rendet tenni az agrártárca azokkal a szigorításokkal, amelyek célja, hogy az eddiginél jobb minőségű termékek kerüljenek a piacra - írja a Napi.hu

A feldolgozott hústermékeknél és a pékáruknál rendet rakó virsli- és kenyérrendelet már életbe lépett. A következő lépésben egy rakás süteményre, tortára vonatkozó szabályozást szigorítanak, az utóbbi szabályokat felsoroló tortarendelet várhatóan a jövő év elején lép életbe.

A készülő rendelet a következő tortákra és sütikre vonatkozik majd:

  • Dobostorta
  • Esterházy-torta vagy -szelet
  • Indiáner
  • Rigó Jancsi
  • Krémes
  • Franciakrémes

A torták mellett a fűszerpaprika is sorra kerül hamarosan, furcsa is, hogy ez a hungarikum eddig nem kapott külön rendeletet. A rendelet után csak első osztályú fűszerpaprika-őrlemény lehet az alapanyag, és füstölni csak keményfán lehet majd, füstaromát nem használhatnak a gyártók.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek