Jobb, ha felkészülsz: a hús után az összes tejtermék is durván drágulni fog

Szinte az összes tejtermék jelenlegi ára tarthatatlan, a boltok még erőlködnek, de csak idő kérdése, és kénytelenek lesznek árat emelni. Erős áremelkedés jöhet.

Legalább 10 százalékot drágulhat a tej és a tejtermékek a következő hónapokban - írja a hvg.hu. A tejtermékek átvételi árát az utóbbi időben gyakorlatilag minden lánc megemelte, a nemzetközi piacokon ugyanis olyan áremelkedés volt, hogy a termelők ott literenként már akár 30-35 forinttal is drágábban adhatták volna el a tejet, ahhoz képest, mintha a magyar felvásárlókkal üzleteltek volna.

Igazi drágulás még azért nem látszik a boltokban, mert általában a legolcsóbb tej az egyik olyan áru, amellyel be szokták húzni a vevőket a boltba, így addig akcióznak vele, amíg csak tudnak. De valószínű, hogy ez már nem tart sokáig.

„Az UHT, az ESL tej, a vaj és a sajtok esetében mindenképpen további áremelésekre lesz szükség, és arra számítunk, hogy ez végső soron valamennyire a polcokon is meg fog mutatkozni” – mondta a portálnak Mélykuti Tibor, a Tej Terméktanács elnöke.

A sertéshúsnál is egészen hasonló folyamatok játszódtak le, amelynek következménye az lett, hogy az év elején bevezetett 22 százalékos áfacsökkentés előnyei elszivárogtak. A sertéshús ma 5 százalékos áfával ugyanannyiba kerül, mint tavaly év végén 27 százalékos teherrel.

És ezt olvastad már?

Ezeket olvastad már?

7 tuti tipp tejtermékekhez

Szinte mindenki kiöntené az odakozmált tejet, igaz? Ne tegyétek! Van egy ízjavító módszerünk hozzá - ezt és más tejtermékekkel kapcsolatos trükköket mutatunk Nektek!

Nosalty
Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek