Itt a tészta-liszt meghajtású autó?

Bár a Gyermelyi új találmánya benzinnel működik, mégis csupán tésztára és lisztre van szükség ahhoz, hogy esetleg a Te házad elé guruljon be. Hajts rá! (x)

Ha Gyermelyi-rajongó vagy, most igazán sima ügy lehet tészta-liszt meghajtású autóval járni! Hogyan? Csak tankolj fel 2016. november 14. és december 25. között Gyermelyi készletekből az ünnepekre: válassz Gyermelyi tésztaféléket a különleges főételekhez, és Gyermelyi liszteket az ínycsiklandó süteményekhez!

A lényeg, hogy 1 csomag Gyermelyi liszt és 1 csomag Gyermelyi tészta együttes vásárlásával Tiéd lehet a szuper nyeremények egyike:

  • heti 5 db Xbox konzol, mely a Microsoft otthoni szórakoztató központja,
  • heti 10 db 20.000 forint értékű jatekbolt.hu ajándékutalvány,
  • heti 20 darab Gyermelyi-termékekből összeállított ajándékcsomag,
  • és a legfontosabb, a fődíj: a Skoda Fabia családi autó, melyet a Porsche Pest biztosít a nyertesnek.

Hajts rá a nyereményautóra! Ehhez ajánlunk egy ünnepi receptet, amely elkészítéséhez Gyermelyi tészta és Gyermelyi liszt egyaránt szükséges. Mert minden jó, ha Gyermelyi.

Dorozsmai ponty

Hozzávalók 4 főre

A tésztához: 400g Gyermelyi 4 tojásos Csusza, 150 g húsos szalonna, 1 fej hagyma, 150 g gomba, 150 g paprika, 150 g paradicsom, 2 dl tejföl, 20 g Gyermelyi finomliszt, 1 cs petrezselyem, só, fűszerpaprika, ízlés szerint erős paprika

A halhoz: 1 kg pontyfilé, só, liszt, sütéshez olaj

Elkészítés

  1. A húsos szalonnát kockára vágjuk, majd kipirítjuk.
  2. Rátesszük a finomra vágott hagymát, megfuttatjuk. Rászórjuk a darabolt gombát, és erős tűzön kicsit lepirítjuk.
  3. Sózzuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük.
  4. Rátesszük az összevágott zöldpaprikát, majd tejföllel elkevert liszttel behabarjuk.
  5. Kiforraljuk kíméletesen, és végül a lehéjazott darabolt paradicsomot is hozzáadjuk.
  6. A halakat beirdaljuk, sózzuk, kicsit pihentetjük. Enyhén lisztezzük, és kíméletesen szaftosra sütjük.
  7. Tálaláskor a főtt tésztát összekeverjük a gombás raguval, petrezselyemmel, ésmellé tesszük vagy ráhelyezzük a halszeleteket.

Még több Gyermelyi tésztát és lisztet itt találsz!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek