Itt parkolj le, ha egy jó kávéra vágysz

Utazás közben az egyik legnehezebb feladat olyan kutat találni, ahol iható is a kávé. Ha eleged van a kávéautomatákból kifolyó instant levekből, mutatjuk, hol lépj a fékre!

Egy csésze jó kávé a felfrissülés és az öröm pillanatait jelenti. A megfáradt autósokat pedig egy vadonatúj kávéélmény várja az OMV töltőállomásokon lévő VIVA kávézókban: ez az új, olasz pörkölésű VIVA kávé.

Az új VIVA kávé a híres, nagy hagyományokkal rendelkező Gimoka kávépörkölőiből származik, amelyek az olaszországi Comói-tó mellett találhatók. A VIVA kávé fejlesztői csapata, amelyet külön erre a célra meghívott baristák is erősítettek, fél éven keresztül dolgozott egy új kávékeveréken.Az eredmény: a legjobb minőségű kávészemek gondosan pörkölve, különleges és kiegyensúlyozott aromával, finom crema-val, vagyis krémes kávéhabbal a tetején, röviden: kávézás felsőfokon.

A töltőállomásokon csészében vagy otthoni fogyasztásra is megvásárolható minőségi kávé stratégiai termék lett az OMV hálózatában. Jelenleg a társaság 90 töltőállomásán érhető el a VIVA-kávéélmény. A társaság a magyarországi töltőállomás-piacon az elsők között helyezett hangsúlyt arra, hogy valóban kiemelkedő kávéélményt nyújtson vásárlóinak, olyan kávét, amely nemcsak a felszolgálásában, de alapanyagaiban is az OMV-minőséget képviseli. A VIVA kávé ráadásul Fair Trade, vagyis a méltányos kereskedelem, a fenntarthatóság és a termelők számára biztosított kedvezőbb kereskedelmi feltételek jegyében kerül a töltőállomásokra. Júniustól mind a töltőállomásokon elfogyasztható, mind az otthoni felhasználásra megvásárolható OMV VIVA kávé Fair Trade minősítésű.

Az OMV ezért fejlesztette ki saját összetételű kávéblendjét az olasz Gimoka kávépörkölő szakértőinek segítségével. A saját termék összeállításának legfontosabb lépése annak meghatározása, hogy a kávé milyen égövről, milyen tengerszint feletti magasságból, milyen ültetvényről származzon, milyen arányban tartalmazzon arabica és milyen arányban robusta fajtát, milyen legyen a pörkölése.

A VIVA kávé csapata hat hónapon keresztül dolgozott együtt olasz kávékészítő partnerének szakértőivel az egyedülálló keveréken. Az ízárnyalatokat vakkóstolások során, vásárlók és töltőállomás-partnerek bevonásával finomhangolták annak érdekében, hogy a legjobb arabica és robusta kávébabok harmonikus, kiegyensúlyozott keverékét kínálhassák a töltőállomásokon.

A VIVA kávé részletes receptje titkos, annyit azonban el lehet róla mondani, hogy a válogatott, kiváló minőségű alapanyagok között 80 százalék az arabica és 20 százalék a robusta kávé aránya, pörkölése pedig intenzív ízvilágot eredményező olasz típusú.

Az új VIVA kávé csak az OMV töltőállomásain lévő VIVA kávézókban kapható. A töltőállomásokon lévő VIVA kávézók munkatársai nagy gondossággal készítik el a friss kávékat, legyen az espresso, cappuccino vagy latte macchiato. És természetesen valamennyi kávé elvihető (coffee-to-go) változatban is kapható.A VIVA kávé bevezetésével az OMV tovább erősíti minőségi szolgáltató jellegét a töltőállomások piacán, és különleges örömet szerez azoknak a kifinomult ízlésű kávérajongóknak, akik útközben is szeretnének hódolni szenvedélyüknek.

Érdekességek a kávé világából

• a VIVA kávé fair-trade minősítésű• a kőolaj után a kávé a második legfontosabb árutőzsdei termék• a finnek isszák a legtöbb kávét a világon• Brazília a világ legjelentősebb kávétermelője• a kávébab igazából nem is bab, hanem a kávécserje gyümölcsének, a kávécseresznyének a magja• az eszpresszó felületén kialakuló krémes réteg neve „crema”, ez az íz mellett a kávé minőségének legfontosabb jelzője• a kávézacc tápanyagul szolgál a szobanövényeknek

Ez is érdekelhet!

Jé, erre is jó a kávé? -10 meglepő környezetkímélő háztartási fogás kávéval

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek