Itt nézd a foci EB-t!

A foci EB alatt komoly gondot tud okozni, hogy hova menjünk meccset nézni. A KIOSK Budapest Terasza biztos jó választás!

A Március 15. téren lévő KIOSK-ról már többször írtunk korábban - tökéletes hely munka utáni, esti alapozáshoz, de vasárnapi családi ebédhez is. A belváros és a Duna-korzó mellett álló étterem és bár kistestvérét, a Terasz Budapestet viszont most láttuk először.

A KIOSK terasza előtt található Terasz Budapest kicsit olyan, mintha egy húszas évek-beli strandra tévedtünk volna. Kék csíkos pult, Dunára, most, a budai rakpartra és most, az EB alatt egy óriási kivetítőre néző, csíkos nyugágyak. A KIOSK terasz kistestvére sokkal lazább, grill-ételes, szendvicsezős-fröccsözős hely, ahol ha kedvünk tartja, nemcsak az asztaloknál foglalhatunk helyet, de nyugodtan kiülhetünk egy pokróccal a teraszt övező zöld, parkos részbe, vagy a kényelmes babzsákokra is.

A Terasz Budapesten június 10-től július 10-ig minden az EB-ről szól - a hatalmas kivetítőn az összes meccset közvetítik, sőt sok meccsnéző hellyel ellentétben asztalt is lehet foglalni. A kivetítő egyébként nem tűnik el az EB után sem, az Olimpiát is innen követhetjük majd, ha kedvünk tartja.

Az étel- és italválasztékot a helyhez illesztették - igényes kínálat, ami illik a szurkoláshoz, baráti beszélgetéshez, fűben heverészéshez is. A hangsúly a grillen van: faszénen készült húsok, szendvicsek és halak, könnyű nyári saláták, amik önmagukban, de köretként is kiválóan megállják a helyüket.

Mi majdnem az egész étlapot végigettük - az összes fogás, akárcsak a KIOSKban, Orosz Gábor séf keze alól kerül ki. A kiülős, meccsnézős helyek gyermekbetegsége, a gyenge konyha így egyáltalán nem jellemző a Terasz Budapestre.

A görög salátával indítottunk - a minden nyári étlap oszlopos tagjának számító salátát egy kis extra zölddel és frissítő citromos öntettel dobták fel. A grillezett lazacot, amit az éttermek nagy részében kiszárítanak, tökéletesen készítik - pont megfelelő állagú, enyhén füstös és szaftos, illik hozzá a kiegészítő csicseriborsós-avokádós zöldsaláta. Abszolút kedvencünk a sertéshúsból készült hamburger volt steak krumplival és roppanós, fanyar, házi kovászos uborkával - szívünk szerint vittünk volna haza is belőle. Aki pedig a szendvicseket szereti, annak mindenképp ki kell próbálni a hátszínes-sajtos szendvicset: igazi húsevők kedvence félig átsült, füstös hátszínszeletekkel.

Desszertnek palacsintát vagy fagylaltot ehetünk - mivel mi végigettük a menüt, már csak egy kis fagyit tudtunk bevállalni. A pisztáciásért még akkor is érdemes beugrani a különálló kis fagyis bódéba, ha utáljuk a focit, és tizenkét pikniktakarót kell kikerülnünk, míg odaérünk.

Ha tehát olyan helyet kerestek, ahol kellemes hideg italok, vidám strandhangulat és jó konyha van, ráadásul még a meccseket is követnétek, akkor irány a Terasz Budapest!

Ez is érdekelhet!

Pola pola - a fele jó, a fele még jobb

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek