A farsang hagyományosan a húsvét előtti nagyböjtöt előzi meg - ilyenkor régen nagy mulatságokat szerveztek, ekkor tartották az esküvőket, és a ez volt a bálok nagy szezonja is. A hosszú böjtölést a nagy ünneplések, evészetek és ivászatok előzték meg, ilyenkor ettek meg minden zsírosabb, nehezebb, ízesebb ételt, amit később nem illett fogyasztani. A farsangi dínom-dánom azóta is megmaradt, és még akkor is érdemes elkészíteni egy-egy nehezebb, télies, farsangi fogást, ha amúgy nem készülünk a böjtre!
-
1.
Csirkebecsinált ahogy Iluska készíti
-
2.
Korhelyleves káposztalével
-
3.
Kacsasült Glaser konyhájából
-
4.
Révkalauz pecsenye
-
5.
Malacsült lusta krumplival és részeges káposztával
-
6.
Ropogós kacsasült pofonegyszerűen
-
7.
Csülkös káposzta Helga konyhájából
-
8.
Részeges csirke
-
9.
Húsgombócos káposzta pörköltösen
-
10.
Részeges lencse
-
11.
Marhasült vörösboros pecsenyelével
-
12.
Szalonnás-babos egytál
-
13.
Kocsonya 1.
-
14.
Kelt hájas egyszerűen
-
15.
Almás hurka
-
16.
Hájas pogácsa 2.
-
17.
Pálinkás csörögefánk