Íme a válasz arra a kérdésre, hány másodpercig kell az Oreót a tejbe mártani, hogy tökéletes legyen

Naponta hallani őrült "tudományos" kutatásokat ételekkel kapcsolatban, de ez talán most túlszárnyal minden eddigit.

Rendkívül fontos kérdésre kaptuk most meg a választ kutatóktól. Valljuk be, már régóta érdekelt minket, hány másodpercig mártsuk bele az Oreo kekszünket a tejbe, hogy a lehető legjobb ízhatást érjük el. Mielőtt azt mondanád, ez a kutatás teljesen haszontalan, eláruljuk, az amerikaiakat annyira foglalkoztatja ez a kérdés, hogy már a '90-es években is készült hasonló tanulmány a kekszekkel kapcsolatban.

A utah-i egyetemen kikísérletezték, és egy tanulmányban meg is írták, hogy hány másodpercig kell belemártani a kekszet a tejbe. Az ideális íz eléréséhez körülbelül 3,5-4 másodpercig. A vizsgálat során arra jutottak, hogy az Oreo négy másodperc után már nem szív magába több folyadékot. Szóval, ha ennél tovább hagyod benne a kekszet a tejben, igazából csak kiszúrsz magaddal, és pazarlod az idődet.

Most, hogy ez kiderült, nyugodtan alhatunk!

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Foodbeast.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek