Ilyen a tökéletes töltött káposzta Martha Stewart szerint

Az amerikai sztárszakács is a családi receptre esküszik, ha töltött káposztáról van szó.

Martha Stewart amerikai létére szereti a hagyományos, európai ételeket. Közösségi oldalán nemrégiben felbukkant egy régebbi videója, amelyben anyukájával készít töltött káposztát. Az eredeti recept nagymamájától származik, akinek specialitása volt a lengyel töltött káposzta, azaz a "golabki". Nézzétek, hogy készül:

A videó elején jól megtisztítják a káposztát, majd forró vízbe teszik. A töltelék marha és sertés darált húsból készül, amihez rizst adnak, valamint pirított hagymát és fokhagymát. A keverékhez halványító zellert és aprított paprikát is tesznek, majd fűszerezik. Ezután megtöltik a káposztaleveleket és az edénybe teszik. A tetejére egy kis aprított almát tesznek, és felöntik a káposzta főzőlevével és a paradicsompürével.

Természetesen miután megfőtt, nem hiányozhat róla a tejföl sem. Megkóstolnád?

Összedobnál egy töltött káposztát? Ezek közül válogass:

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Martha Stewart

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk