Így készítsd fel gyermeked pocakját a nyaralásra!

Hogyan készítsd fel a gyerekeket a nyaralásra? A pocakjukon keresztül! Süss-főzz nekik olyan ételeket, amelyeket a célállomáson is választhatnak majd!

A legtöbb sokgyermekes magyar család európai úti célt választ nyaraláskor. Ti hol süttetitek a hasatok idén? Íme, néhány ország és a hozzájuk kapcsolódó főbb fogások, amit érdemes kipróbálni a vakációzás alatt. Ha szeretnéd, hogy gyermekeid könnyebben válasszanak a helyi éttermek menüsorából, készíts el nekik egy pár ételkülönlegességet előre. Így nem kell magyaráznod, csak ajánlani nekik!

Ezeket olvastad már?

Spanyolország

Első és kihagyhatatlan: a paella. Rizses nemzeti ételüket a spanyolok minden régióban vagy háznál más feltéttel, hússal, kolbásszal, tengeri herkentyűvel készítik. Az első találkozás egy életre szerelem, ha mégsem, akkor legalább tudjátok, mi az amivel biztosan ne próbálkozzatok a gyerkőknél. A továbbiakban jöhet még reggelire serrano sonkába bugyolált sárgadinnye, a kávé mellé egy bármilyen töltelékű empanadas. Ebédre: gazpacco, a szuper hűvös leves, és tortilla, de nem ám az előrecsomagolt, hanem az igazi! Vacsorára pedig egy jó flamenco tojás! A tuti édesség semmiképpen ne maradjon ki: süssetek churrost, mártsátok csokiba vagy fahéjas cukorba!

Ezeket olvastad már?

Olaszország

Itt már valószínűleg sokan jártak közületek – a gyermekesek paradicsoma: Olaszország. A legapróbb faluban is van egy pizzéria, melynek az étlapján található valamilyen gnocci, paradicsomos vagy tejszínes tészta. A gyermekélelmezés eszméletlen egyszerű és hálás feladat lesz számotokra. Azért összeállítottunk egy csokrot azoknak is, akik még csak most ismerkednek a helybéli fogásokkal: reggelire bruschetta, ebédre minestrone és focaccia, vacsira pedig piadina.

Ezeket olvastad már?

Portugália

Ó, az az isteni reggeli süti – pastel de belém - tradicionális portugál, kávé mellé való! Levesből több variációt is rittyenthetsz. Ha úgyis zöldséglevest főznél, csavarj rajta egyet, legyen sopa juliana, vagy egyszerű burgonyalevesből varázsolj chorizo segítségével portugált. Ebédre és vacsira a burgonyagombóc bármilyen töltelékkel szuper húzás lesz!

Ezeket olvastad már?

Horvátország

A horvát pékségek reggeli sütijeinél nincs jobb és tartalmasabb. Te is süss egy bureket vagy más töltött leveles-, illetve lepénytésztát. Mángold, újhagyma és túró vagy a fetához hasonló sós, lágy fehér sajt mindenképpen legyen benne. Kefir jár mellé! Aztán jöhet a darált húsos összeállítás: csevap, gurmanska és a pálcikára húzott saslik, hozzájuk meg a házi ajvár!

Ezeket olvastad már?

Görögország

A fűszerezésük elég erőteljes, de a görög éttermekben sem lesz sok nehézség a gyermekek ellátásával. A nyárson sült husit, a souvlakit és a gyrost mindenki szereti, süss mellé krumplit, keverj hozzá görög salit és tzatzikit. Fetát mindenbe, kutyuld krémbe! A citromos süti és a frissen szelt dinnye meg le ne maradjon a menü végéről!

Válaszd ki, melyik nemzet konyhájára vagy kíváncsi!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek