Így kell fokhagymát aprítani villámgyorsan Jamie szerint

Te eddig hogy csináltad? Eláruljuk, hogy Jamie technikáiban egyáltalán nem szerepel például a fokhagymanyomó...

Jamie két technikát mutat fokhagymavágásra, egyikben sem nagyon lehet hibát találni, én például mindkettőt szoktam alkalmazni. Még esetleg az előzőleg késlappal kilapítás jöhet szóba. Ti hogy vagytok vele? Használtok nyomót? Én egyre többször hallok ellenvéleményt rá, sokan nem szeretik, főleg mosogatni nem. Jamie pedig nem tévedhet - ebben legalábbis hallgatunk rá :)

1. Az első techika során fogja az egész csupasz gerezdet, hüvelykujjával betámaszt, a többi ujjával ráfog, és a kés lapjával merőlegesen az asztallapra szeletelni kezdi, majd felaprítja a darabokat.

2. A második a vöröshagymavágáshoz hasonlóbb, itt is be kell vagdosni hosszában a tövéig a gerezdet, (nem teljesen, hogy ne essen szét), és ezt a csíkozást több lapon is megismételni, aztán vagdosni picikre.

Nektek melyik a szimpatikus?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek