Így használd a fűszernövényeket!

A friss fűszernövények használata szerencsére egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ha te is szívesen használnád, de nem vagy biztos magadban, segítünk!

A friss fűszernövények használata már nem csak azok privilégiuma, akiknek kertjük van - szerencsére egyre többen nevelnek cserepeseket a balkonjukon, vagy akár egy fényesebb ablakban is - de a piacok kínálata is túlmutat már a kapor-petrezselyem pároson. Ez nagyon jó, hiszen úgy tűnik, egyre többünknek lesz elege abból, hogy az ételeink nagy része szárított oregánóval és bazsalikommal van megszórva. A friss fűszerek egészen más ízt kölcsönöznek az ételnek, a helyes használat pedig egy-egy megszokott ízt is képes feldobni. Nézzük, hogy melyik friss fűszer mihez illik a legjobban!

Forrás: cookscountry.com

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek