Húsmentes hétfő: sokoldalú sajtok

Talán nincs olyan ember a földön, aki ne szeretné a sajtot, legyen az egy markáns gorgonzola, egy jó cheddar vagy egy enyhébb ízű camembert. A sor pedig ugyebár végtelen...

Nem is soroljuk végig az összes sajtfajtát, inkább mutatjuk, mert amellett, hogy számtalan változattal találkozhatunk, rengeteg recepthez is felhasználhatjuk őket. A sajtos ételek óriás kedvencek, és biztos, hogy mindenki megtalálja a magának tetszőt. Ne csak szendvicsekhez, és tészták/rizottók tetejére szórva fogyasszuk a sajtokat - süssük, grillezzük őket, legyen belőlük kence vagy mártogatós!

  1. 1.

    Grillezett diós füstölt gomolya

  2. 2.

    Fenyőmaggal grillezett kecskesajt dióolajos salátával

  3. 3.

    Réteslapban sült camembert

  4. 4.

    Gomba gorgonzolás-körtés mártásban

  5. 5.

    Zöldfűszeres pácolt-grillezett camembert

  6. 6.

    Sült camembert mézes-fahéjas almával

  7. 7.

    Grillezett sajt friss paradicsomsalátával

  8. 8.

    Tavaszi mártogató

  9. 9.

    Fadobozában sült camembert sült almával

  10. 10.

    Grillezett cékla halloumi sajttal és balzsamos öntettel

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek