Húsmentes hétfő – paradicsomleves

Szokásos húshagyó ajánlókban most a paradicsomleves kerül főszerepbe, hiszen ahogy melegszik az idő, végre egyre ízletesebb paradicsomokhoz juthatunk a piacokon.

Ne feledkezzünk meg a levesekről, még akkor sem, ha már jó idő van. Szervezetünknek fontos a megfelelő mennyiségi folyadékbevitel, amit egy tányér levessel még grátiszban is pótolhatunk. Ha pedig nem kívánjuk melegen, sok fajtáját fogyaszthatjuk hidegen is! A paradicsom erre tökéletesen megfelel, akár hagyományos levesként, akár gazpachoként készítjük el.

Most pedig következzenek a további szuper levesreceptek!

  1. 1.

    Toszkán paradicsomleves Baklavariától

  2. 2.

    Édesköményes paradicsomleves

  3. 3.

    Zelleres paradicsomleves mozzarellával

  4. 4.

    Frissítő hideg paradicsomleves

  5. 5.

    Pappa al pomodoro (Toszkán paradicsomleves)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek