Hogyan mossuk a salátát?

Te is rosszul mostad idáig a salátát? Ezzel az apró kis trükkel gyorsabban, könnyebben és precízebben tisztíthatod meg a vacsorád mellé készülő leveles zöldséget!

Úgy tűnik, idáig abszolút figyelmen kívül hagytunk egy teljesen egyszerű dolgot, és rosszul mostuk a salátaleveleket. Valószínűleg korábban csukott szemmel végeztük ezt a folyamatot, más okot nem tudunk felhozni mentségünkre. Szerencsére itt a jó megoldás is!

Ezeket olvastad már?

Mi kell hozzá?

Egy kés, papírtörlő és a kedvenc salátád/salátáid.

Hogyan csináld?

Vágd le a saláta torzsáját és kézzel szedd leveleire a fejet. Nyisd meg a csapot, és hagyd pár másodpercig folyni a vizet, amíg teljesen hideg lesz. Aztán a torzsarészhez közelebbi oldalával, tehát a szárával lefelé tedd a folyó víz alá, mosd át, végül a papírtörlővel óvatosan átnyomkodva szárogasd le a leveleket. Így gyűjtsd egy tálba őket.

Ezeket olvastad már?

Miért működik?

Gondolj arra, hogy a legtöbb kosz és föld a torzsa vagy a szár felőli részen van. Ha nem így szárral lefelé mosod a leveleket, akkor az összes rajtuk lévő koszt végigfolyatod a leveleken. Úgy még meg is akadhatnak a fodrosabb részekben, így pedig elkerülik azokat. Használj nagyon hideg vizet, hogy roppanós maradjon a salátád. A meleg vagy langyos víztől könnyen összeesnek a levelek, hervasztó képet mutatnak majd a tálban.

via: purewow.com

...és ezt olvastad már?

Cikória: kávé is és saláta is

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek