Hihetetlen! - itt az ehető héjú banán

Forradalmian új gyümölcsöt fejlesztettek ki japán kutatók.

Végre nem kell attól tartani, hogy banánhéjtól fog bűzleni a szemetesünk, vagy hogy keserűen harapunk rá az édes banánra rakódott héjszálakra. Japán tudósok kifejlesztettek egy olyan banánt, ami mindenestül elfogyasztható. A gyümölcs neve Mongee, ami a japán szlengben "hihetetlent" jelent.

A banánokat speciális környezetben kezdik el termeszteni, mínusz 60 Celsius-fokban, majd a megfelelő pillanatban átültetik őket. A nagy hőmérséklet-változásnak köszönhetően a banán gyors növekedésnek indul, melynek következtében a héj nem erősödik meg, körülbelül olyan puha lesz, mint az uborkáé.

Többen is megkóstolták már a gyümölcsöt. A tesztelők elmondása szerint a banánnak tényleg nagyon vékony héja van, és nagyon intenzív, trópusi íze, mint egy ananásznak. Nem csoda, hiszen édesebb is a hagyományos társánál: míg a sima banánban 18,3 gramm cukor van, addig az ehető héjúban 24,8 gramm.

A gyümölcs egyelőre csak Japánban kapható, így sokat kell érte utazni, ha ki akarjátok próbálni. Az ehető héjú banánnak ráadásul elég borsos ára van, egy darab 5,75 dollár, körülbelül 1436 forint.

Ezeket olvastad már?

via Delish

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek