Hidegtálat húsvétra

Nem találkoztam még olyan konyhabolonddal, aki ne szeretne hidegtálat készíteni. Az egyik legkreatívabb konyhai elfoglaltság, hiszen ebben a műfajban különösen fontos, hogy ne csak az ízek harmonizáljanak, hanem a látvány is olyan legyen, hogy az ember szinte sajnálja, hogy neki kell kezdenie.

Tulajdonképpen nem kell hozzás sok minden: sonka, tojás, retek, újhagyma, torma, felvágottak, friss vagy mélyhűtött zöldségek..., a végeredményt mégis napokig tudnánk variálni. Mert készíthetünk körözöttet, amit paprikába töltünk, tormakrémet, amit sonkatekercsbe, túrókrémet, amit medvehagymába. Keverhetünk tojáskrémet, amit a legkülönbözőbb friss fűszernövényekkel ízesíthetünk. Süthetünk karajt, ambe kolbászt töltünk, kavarhatjuk a majonézt saját kis kezünkkel, hogy apró kockára vágott uborkával, almával, borsóval, répával és krumplival a legfinomabb hidegtál-alapként alkossanak boldog családot. És akkor még nem is beszéltem a díszítésről!

Mert mire a húsvét beköszönt, a piac már ontja magából a friss zöldségeket. A hosszú, hideg, mirelit és importgazdag zöldségekkel megáldott tél után ki ne akarna friss retket, újhagymát, uborkát ropogtatni? Egy dologra vigyázzunk! Ha húsvéti hidegtálat készítünk, időben kezdjünk neki, mert ha egyszer elkap az ihlet, nagyon nehéz lesz leállni...

Még több hidegtál recept itt >>

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!