A hét szakácsa: Tóth Bernadett

E heti kiemelt szakácsunk, Bernadett próbál egészségesen főzni. A mentes fogásokat inkább férjével fogyasztják, a család többi tagjának jár a hagyományos eljárás.

Gyerekkoromtól messze elkerültem a konyhát. Kamaszkoromban megszerettem a sütést, egyre többet segítettem Anyának, majd végül egyedül sütöttem. A főzés öröme később jött.

Tóth Bernadett szakács

Első tortám Édesanyámnak készült, ez egy egyszerű diótorta volt. Szeretek formatortákat sütni, készítettem már emeletest is. A legbüszkébb azonban a kék, cica formájú puncstortára és földbe elbújó nyuszitortámra vagyok. Ezeket karácsonyra, illetve húsvétra sütöttem.

Ezeket olvastad már?

Családtagjaimnak születésnapra szoktam tortákat sütni, illetve karácsonyra, húsvétra is készítek tortát vagy süteményt.

Ezeket olvastad már?

Az elmúlt években elkezdtem egészségesebb alapanyagokból sütni és főzni, de ezeket csak a férjemmel mi esszük meg általában, ezért a családom tagjainak továbbra is lisztes, cukros, vajas, stb. alapanyagú süteményeket készítek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?