A hét szakácsa: SweetSzenilla

E heti kiemelt szakácsunk: SweetSzenilla, alias Szilvi szívből, szenvedélyesen, sok-sok kreativitással készíti ételeit, és főleg az időigényes sütiket kedveli. Ismerjétek meg!

Számomra a főzés, de még inkább a sütés kikapcsolódás és öröm....amolyan hobbi. Az alapokat anyukámtól és nagymamámtól lestem el.

SweetSzenilla szakács

A főiskolás évek alatt, a záróvizsgák előtti felkészülési időszakban, amikor már szó szerint agyamra ment a tanulás, otthagyva a jegyzeteket, könyveket nekifogtam süteményt sütni - olyasvalamit, ami bonyolult, időigényes, babrás. Ez mindig kikapcsolt.

Ezeket olvastad már?

Nagyon szeretek kísérletezni, sokszor eltérek a recepttől és a saját ízvilágomra, elképzelésemre hagyatkozom. Főleg ünnepekre szeretek sütni, igazi meglepetést és örömöt okozni a kreálmányommal, kreativitásommal a családomnak.

Ezeket olvastad már?

Mai napig a bonyolultabb elkészítést igénylő sütiket szeretem készíteni. Egy kedves ismerősöm mondta egyszer (szerintem némi túlzással): "Szilvikém! Amióta a te süteményeidet eszem, azóta tudom, hogy a cukrászdai mennyire rossz!"

Ezeket olvastad már?

A hét szakácsa: Scarlett69

E heti kiemelt szakácsunk Scarlett69, alias Emese egy hirtelen jött életmódválás alkalmával jött rá, hogy korábban étkezése nem is volt annyira sokoldalú, amennyire gondolta.

scarlett69

A hét szakácsa: Kingus

E heti kiemelt szakácsunk Kingus, aki régész diplomája után rögtön cukrász képesítést is szerzett, azóta imád sütni, és tortáival versenyeken is sikeresen szerepel.

admin

A hét szakácsa: Papillon

Eheti kiemelt szakácsunk Papillon, alias Hajni, egy időben terápiaként főzött, ma már szerencsére csak élvezetből tevékenykedik a konyhában. Ismerjétek meg!

Häxa
Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek