A hét szakácsa: Pötyi64

Eheti kiemelt szakácsunk, Pötyi receptjei alapján a hagyományos magyar konyha híve. Férje főként a leveseket szereti. Minden hétvégén sütit süt családja legnagyobb örömére!

Baranya megye déli részén élünk, mostanában úgy hívják a „ bor városa”. 3 gyermekünk van akiknek rendszeresen főztem-főzök, na és persze minden hét végén sütök. Új süteményeknél aktív tesztelők.

pötyi64 szakács

A fő ételek közül a Tejfölös-fokhagymás szaftos csirke a kedvencük és a Borsos tokány. Ezeket bármikor csinálhatom soha nem tiltakoznak ellene. Szerencsémre a párom is tud főzni és ő is hozott egy kis változatosságot a konyhánkba. Az ő specialitása a Csülkös bableves amit azóta én is megtanultam tőle.

Ezeket olvastad már?

A főzéssel-sütéssel már gyerekkoromban megismerkedtem, mindig a konyhában lábatlankodtam. Akkor lestem el az alapokat anyumtól. Zöldborsó levest, paprikás krumplit, palacsintát „sütni” nagyon tudtam. Piskóta készítésnél én voltam a kukta, segítettem felverni a tojáshabot aminek egy részét rendszerint megettem, de azért a süti elkészült.25 éve gyakorlom a főzést, igyekszem változatosan és finomakat készíteni amiben a NoSalty nagy segítségemre van, amikor épp tanácstalan vagyok mi legyen a menü. A párom nagyon szereti a leveseket így mindig nagy mennyiséget kell főznöm.

Ezeket olvastad már?

Ünnepekre igyekszem mindig több fogást készíteni amit úgy állítok össze, hogy mindenkinek legyen valami finomság, amit szívesen fogyaszt. Majonézes, tejfölös saláták, a töltött, rántott húsok, sütemények, torták. Örömmel tölt el amikor azt látom, hogy szinte minden elfogy.

Ünnepi kuglóf Pötyitől

Véméndi olajos kuglóf recept

Jó alapanyagokból, friss zöldségekből és a NoSalty konyhatündéreinek receptjeiből, ötleteiből lehet igazán finomakat készíteni ezekre az alkalmakra. Egyben nagyon örülök , hogy részese lehetek ennek a remek oldalnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?