A hét szakácsa: pipőke

E heti kiemelt szakácsunk pipőke, alias Bogi, tíz éve érkezett a fővárosba. A sütés-főzés a kreativitás megélését, az új ízek és tálalási technikák keresését jelenti számára.

pipőke szakács

Kollégista koromban egyik barátnőm hatására kezdtem el kísérletezgetni a konyhában, aztán elsodortminketegymástól az élet, de körülbelül két éve ismét felvettük a barátság fonalát, és szintén az ő hatására kezdtem egészségesebben táplálkozni. Újra elmerültem a konyha világában, a régi és újabb szakácskönyvek és persze a nosalty-s receptek tengerében.

Ezeket olvastad már?

Persze addig is főzőcskéztem, de nem tartottam szem előtt a tudatos táplálkozást. Ma is szívesen fogyasztok egy jó lángost, zöldséges palacsintát vagy egy szelet angol gyümölcskenyeret, de a tudatosság és az alapanyag-választás ezek esetében is fontos nálam.

Ezeket olvastad már?

Mostanság szívesen kísérletezgetek muffinokkal, igaz, hogy gyakorlatilag ezek a legegyszerűbb édes sütik, de nagy örömmel tölt el, ha meglephetem a barátaimat, a családomat, a barátomat, a munkatársaimat, akik mind lelkes és kritikus fogyasztói az elkészült édes és sós verzióknak.

Ezeket olvastad már?

Nagy álmom egy saját muffinozó, ahol a hedonista muffinoktól a vegán muffinokig mindenki megtalálná a kedvére valót egy jó turmix vagy tea társaságában.A sütés-főzés mindig boldogsággal tölt el, számomra ez a kreativitásom megélése.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek