A hét szakácsa: Petruska

Petruska, azaz petrezselyem, ezt a szakácsnevet választotta magának Kati, aki a gyors és egészséges ételek híve, sütésnél viszont bármilyen pepecselős munkát vállal.

Valamikor kamaszkoromban kezdődött az egész. Öcsém eleinte csak palacsintáért nyúzott, aztán elkezdtem mindenfélét sütni, főzni. Azért a mai napig inkább sütni szeretek jobban.

Petruska szakács

Főzésnél a gyors, egyszerű dolgokat szeretem, sütésnél a babrálósabbaknak is nekiállok. Családomnak igyekszem változatos ételeket főzni, ebben segítségemre van a helyi piac, ahol sok őstermelő kínálja a saját portékáit. Fűszernövények nagy részét a kiskertemben nevelgetem.

Ezeket olvastad már?

Sok praktikát édesanyámtól tanultam, de a Nosaltynak és az internetnek köszönhetően csiszolom a tudásom és bővítem a receptgyűjteményemet.

Ezeket olvastad már?

Első szakácskönyvemet is anyukámtól kaptam. Ebbe nekem kellett írni a kedvenc receptjeimet. Miután betelt, nyitottam egy következőt, majd a többit. Most már a Nosalty-ra feltettem a saját kedvenceimet, hogy más is elkészíthesse; a mások receptjeit pedig a számítógépen mappákba rendezve őrizgetem. Nagy kedvencem még Dr. Oetker nagy süteményes könyve, ebben is sok finom receptet találtam.

Ezeket olvastad már?

Szeretem nézni, mások kreációit, hogy ötletet meríthessek belőlük. Még kezdő koromban készítettem spenótot főzeléknek. Ette öcsém, aztán a vége felé közölte, hogy ez nagyon finom volt, csak nem tudja, mik ezek a galuskák benne! :) Kicsit csomós lett. Azóta mindig figyelek erre, hogy ne galuskás spenótot tálaljak! :)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?