A hét szakácsa: kga

E heti kiemelt szakácsunk kga, vagyis Gábor a kezdetek óta itt van velünk, és végre sikerült elérnünk, hogy írjon nektek pár sort. Olvassátok el rá igen jellemző történetét!

Kis feleségem szerint ha én beszabadulok a konyhába, akkor az pár perc múltán úgy néz ki, mintha tornádó söpört volna végig rajta. Nem csoda, hiszen próbálom a lehető leggyorsabban, és a legújabb konyhai technikákkal elkészíteni a megálmodott ételt. Sajnos ez néha kapkodásba csap át, és mindenki tudja, hogy a kapkodásnak sosincs jó vége!

kga szakács és kis felesége

Így jártam az anyukámtól kapott birsalmával is, amiből különleges fűszerezésű kompótot szerettem volna főzni. A gyümölcs már szinte tökéletesre főtt, a konyhát és az étkezőt is átjárta a kellemes birsalmaillat, de az ízével nem voltam megelégedve.

Ezeket olvastad már?

- Még egy darabka fahéj, egy csillagánizs fele, egy pici narancshéj.- Igen! - gondoltam magamban, erre az ízvilágra vágytam, de egy kis cukrot még elviselne.És hogy el ne feledjem, az egyik csatos üvegből, ami a konyhapulton sorakozott, löttyintettem is egy jó evőkanálnyit az edénybe. Lezártam a csatos üveget, majd jött az utolsó kóstolás...

Ezeket olvastad már?

De bár ne tettem volna! Az arcom eltorzult, és rögtön rohantam a csaphoz, hogy kimossam a számat. Igen, jól sejtitek, a cukor helyett a sóból szórtam egy jó adagot a kompótba. Az aznapi desszertnek lőttek, a WC-csészében landolt az egész!

Ezeket olvastad már?

De hogy komolyabb dologról is szó essék, egy ideje rákaptam egy különleges konyhatechnológia módszerre, aminek a neve sous vide. Saját blogot is indítottam, ahol megosztom a tapasztalataimat a vákuumtasakban főzött ételekkel kapcsolatban, illetve fényképekkel, videókkal segítem azokat, akik érdeklődnek iránta.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek