A hét szakácsa: Inom

Eheti kiemelt szakácsunk Inom, aki Debrecenből küldi isteni sütireceptjeit. Legnagyobb elismerés számára, ha lányai megdicsérik az általa készített "Inomságokat".

Azt hiszem, a NoSalty-n regisztrált hobbyszakácsok között a legnagyobb elismerés ért engem. Amikor elolvastam a felkérést, percekig a monitort bámultam. Nem hittem, hogy valaha közéjük tartozhatom, nem vagyok kimondottan kreatív ember, s a feltöltött képekkel nem igazán tudom megmutatni, amit igazán szeretnék.

"Inom" szakács

A kezdet, mint a legtöbbünknek, az édesanyámhoz köthető. Hamar bevezettetést találtam a konyhába, mert mindössze 9 éves voltam, amikor – esti nagyapai felügyelet mellett – , egyedül maradtam a húgommal a család építkezése miatt. A mesékből is ismert kicsiny falu, ahol felnőttem, elég messze volt a jelenlegi otthonunktól ahhoz, hogy az ingázás megoldható legyen.

Ezeket olvastad már?

Aztán ezek az alapok akkor teljesedtek ki, amikor családom lett, és amikor megszülettek a lányaim. Igazi kritikusaim Ők, szó szerint, mert azt is őszintén a tudtomra adják, ha valami nem úgy sikerült, amilyennek lennie kellene – mert azért ilyen is van. Nevem is a kicsitől származik: amikor egész pici volt, a finom csak ennyiben merült ki: inom.

Paradicsomos szelet Inom konyhájából recept

Amikor regisztráltam erre az oldalra, azért tettem, mert sok érdekes dolgot találtam, s nem a „profi” szakácsok, hanem a hétköznapi háziasszonyok ötletei között. Aztán elkezdtem én is feltöltögetni néhány ételem képét a hozzá tartozó recepttel, s egyre nagyobb késztetést éreztem, amikor az építő hozzászólásokat olvasgattam.

Mint a legtöbb háziasszonynak, nekem is az időm nagy része a konyhában zajlik. Élvezettel készítek minden ételt, de mégis a sütemények állnak hozzám legközelebb. Hétvége nem telhet úgy el, hogy ne készülne valami, hiszen a felháborodás óriási lenne.

Ezeket olvastad már?

Legbüszkébb arra a süteményemre vagyok, amelyet én találtam ki, bár az alapötlet egy pohárkrém receptje volt. Nagy sikere lett, így a legnagyobb lányomról neveztem el: Viktória szelet. Olyannyira jól sikerült, hogy – nevéhez méltóan – 2013 júniusában megnyertem vele a Judafest és a NoSalty közös versenyét. (Már csak egy Gréta szeletet kell kitalálnom! J )

Köszönöm, hogy közöttetek lehetek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!