A hét szakácsa: gasztróger

E heti szakácsunk: gasztróger, egy bájos fiatal hölgy. Eláruljuk, Nikinek hívják, és távlati céljai között étteremnyitás és szakácskönyvek is szerepelnek. Ismerjétek meg!

23 éves vagyok, és világ életemben Szegeden éltem. 19 évesen elköltöztem otthonról, akkor nyílt ki előttem a gasztronómia világa. Azelőtt borzasztóan finnyás voltam, és volt időszak, hogy a krumplipürén és az üres kiflin kívül mást meg sem ettem, de szerencsére gyorsan sikerült túllendülnöm ezen a tinédzserkori lázadósdin.

gasztróger szakács

Az első albérleti konyhámban gyakori vendég volt a szalámis szendvics instant levessel, de a netes gasztroblogokat és receptgyűjteményeket bújva gyorsan rájöttem, hogy a csóró egyetemista is ehet jókat, csak némi kreativitásra és fejszámolásra van szüksége, ez pedig kezdő közgazdászhallgatóként számomra testhezálló feladatnak bizonyult.

Ezeket olvastad már?

Időközben sikerült lediplomáznom, és éhen sem haltam, ami dupla referencia a tehetségemről. Jelenleg marketing mesterszakon próbálom elsajátítani a szakma csínját-bínját. Egyébként nagyon egészségesen főzök és táplálkozom. 9 éves korom óta versenyszerűen kézilabdázom, és 3 éve edzőként is oktatom ezt a sportot, amit életem eddigi legszebb eredményének tartok.

Ezeket olvastad már?

Rendszeresen sütök reform és kevésbé reform sütiket a családomnak, barátaimnak, csapattársaimnak vagy a tanítványaimnak, melyekre eddig még sosem érkezett panasz. J Mivel szenvedélyesen szeretek enni, főzni, újítani és megosztani, álmaim között szerepel egy (vagy több) cukrászda és/vagy étterem nyitása hagyományos vagy akár wellness kiadásban, a cukrász- és/vagy szakácsképesítés megszerzése, továbbá egy (vagy több) szakácskönyv megírása is.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!