A hét szakácsa: GastroHobbi

E heti kiemelt szakácsunk GastroHobbi, alias Enikő, aki imád főzni és enni. Miután kiderült gluténérzékenysége egy blogot indított, mára ez lett a hivatása. Ismerjétek meg!

Immáron 13 éve szenvedélyem a főzés, és mindemellett imádok enni. Pontosan emlékszem még életem első alkotására: káposztás kocka volt, napokig bújtam az internetet, nézegettem a recepteket, mire nekiláttam az elkészítésnek - nem részletezném, hogy milyen csúfos véget ért. Viszont nem adtam fel, és néhány év alatt rájöttem, hogy nem használok recepteket, mindent készítek úgy, ahogy gondolom, olyan alapanyagokból, amiket szeretek, és szépen lassan mindennapjaim részévé vált a főzés.

GastroHobby szakács

Következő mérföldkő a gluténérzékenységem diagnosztizálása volt. Az addig jól bevált alapanyagokat felváltották a gluténmentes összetevők, és újra és újra finomabbnál finomabb ételek kerültek az asztalra…

Ezeket olvastad már?

Lassan három éve indult a blog - szerettem volna ötleteket adni azoknak, akik a Gm&Lm “úton járnak” vagy csak érdeklődnek, és segíteni akartam olyan receptekkel - megkönnyítve ezzel a “háziasszonyi” teendőket - , melyeket a család/baráti társaság azon tagjai is előszeretettel készítenek el, akik alapvetően nem gluténmentesen táplálkoznak.

Ezeket olvastad már?

Mára a blog a „főzőcske-videók” hatására hivatás és egyben életmód lett, és nemcsak nekem, hanem a páromnak is, aki mindvégig mellettem volt, támogatott, segített és teszi ezt mind a mai napig, időt és energiát nem sajnálva az „asszonykája” hóbortjára.

Ezeket olvastad már?

Mostanra a GastroHobbi közös célunk: szeretnénk, ha egyre többen örömüket lelnék a főzésben, ha egy hosszú nap után nem kényszer lenne összedobni a vacsorát, hanem kikapcsolódás. Ezért dolgozunk nap-nap után, hogy ötleteket adjunk, hogy segítsünk másoknak kitalálni – ami sokszor talán a legnehezebb – , hogy mi kerüljön aznap az asztalra.

Főzzünk együtt EGYSZERŰEN, FINOMAT, GLUTÉNMENTESEN - akár minden nap.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?