A hét szakácsa: Bogi :o)

E heti kiemelt szakácsunk, Bogi, nagyon fontosnak tartja a közös étkezéseket, ezért minden alkalmat megragad, hogy isteni főztje mellett egy nagyot beszélgessen szeretteivel.

Bogi :o) szakács

A konyhából indulok, a konyhába érkezem...megkülönböztethetünk többféle típusú embert. Aki nem szeret főzni, de muszáj, aki szeret főzni, de nem muszáj, és aki örömmel, szeretettel főz, és igen sok időt tölt a konyhában. Ez utóbbi jellemző rám is.

Ezeket olvastad már?

Szeretek főzni a családomnak, és nagyobb létszámú vendégsereget is szívesen látok. Örömmel tölt el, ha elégedett és vidám a társaság az asztal körül.Együtt étkezni nagyon fontos, hiszen a családi és baráti kapcsolatok ilyenkor elmélyülnek, megerősödnek.

Ezeket olvastad már?

Azt szokták mondani: "Magyar ember evés közben nem beszél." Dehogynem! Mert mikor beszélgessünk, ha nem ekkor? Rohanó világunkban a rohanó apák és anyák boldogok lehetnek, ha ilyenkor időt tudnak tölteni rohanó gyermekeikkel, de sajnos sok családban még ez sem megvalósítható. Ha tehetünk azért, hogy mindennap legalább egyszer együtt étkezzünk, ne szalasszuk el ezt a kiváló lehetőséget. Elszállnak az évek, felnőnek a gyermekek, és szükség van szép emlékekre, amikre mindig jó visszagondolni.

Ezeket olvastad már?

Legyen mindennap ünnep. Érezzük mindennap fontosnak egymás társaságát, adjuk tovább a gyermekeinknek ezt az érzést, hogy a jövőben is erős, egységes családok legyenek, és ehhez a közös étkezés is hozzájárul. Vonjuk be a család minden tagját a sütés-főzés örömeibe, tanítsuk meg nekik, hogyan kell szeretettel főzni. Ne csak recepteket adjunk át, hanem érzést is. Főzzünk hát együtt, étkezzünk együtt, és beszélgessünk sokat!

Jó olvasást, jó főzést kívánok minden NoSalty-kedvelőnek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!