A hét szakácsa: Anetth

Ez évi utolsó, bemutatásra kerülő szakácsunk: Anett, csak most kezdi az igazi közreműködését oldalunkon. Beiratkozott egy szakácsiskolába és sok új receptet ígér nekünk!

A hét szakácsa Nektek, a mindennapok szakácsa a barátoknak. A baráti társaságomban, ha közeleg valami esemény, többnyire engem kérnek fel, hogy főzzek, süssek valamit az alkalomra. Ez nekem mindig nagyon jól esik, hiszen imádok sertepertélni a konyhában. És persze a legnagyobb dicséret, mikor üresre eszik a tányérokat.

Anetth szakács

Hétvégente többnyire a hagyományos, standard ételeket készítem a családnak, de ha van lehetőség, kísérletezem. Nem szeretem a fix recepteket, inkább a konyhatechnológiákat tanulom meg és variálom az összetevőket. Persze más a helyzet az édességekkel. Ha olyan sütit sütök, amit eddig nem, ott szigorúan követem a leírt receptet, és ha kell, a következő sütésnél változtatok rajta. Ebben nagy segítség a férjem, ő mondja meg, ha édesebbre vagy krémesebbre kéne csinálni. Mivel én nem eszek semmilyen édességet, így ő a fő kóstolóm süti téren. Így legközelebb már a saját variációval készítem, és ha jó, bekerül a kis könyvembe. Abba a kiskönyvbe, amit a kislányom fog majd megörökölni. Már most szeret segíteni nekem a konyhában, sokszor ő pucolja nekem a zöldségeket, és nagyon ügyesen csinálja.

Ezeket olvastad már?

Nemrég úgy döntöttem, komolyabban belemélyedek a konyhaművészet rejtelmeibe és beiratkoztam egy szakács iskolába. Lassan de biztosan haladok előre, ismerkedek új dolgokkal, amit igyekszem otthon mindig kipróbálni. Kedvenc mondatom, kedvenc tanáromtól: „… az étel jellegének megfelelően…” Ezt érdemes megjegyezni, hiszen ez érvényes a körtere, a mártásra, a leves betétre, a fűszerezésre, a mindenre, és ezzel minden kérdésre meg van a megfelelő válasz!

Ezeket olvastad már?

Ha a család mellett marad egy kis szabadidőm, motorra ülök és élvezem az egyedüllétet, de ha ez nem jön össze, akkor futok egy szűk órácskát. Ez mindig felfrissít. Mostanában ez egyre ritkább, de nem bánom,hiszen a család fontosabb, mint bármi más.Köszönöm, hogy szakítottatok rám pár percet, néha nézzétek meg új receptjeimet, mert egyre sűrűbben fogok nektek feltölteni újdonságokat, ismert alapanyagokból, ismert technológiákkal, de kicsit mégis a magam módján.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!