Grillparti + fogyókúra: nyerő páros!

A fogyókúránk kellős közepén vagyunk, szépen haladunk is, de egyre több meghívást kapunk kerti partikba. Nem kell aggódni, a grillezés és a fogyókúra jó barátok!

Szombat délután, nyugi, pihi, barátok, rengetegféle csodásabbnál csodásabb étel - a házigazda igazán kitett magáért. Csak mi nem tudunk magunkkal mit kezdeni, nem szeretnék órák alatt tönkretenni az eddig fogyókúránk során elért eredményeket.

Sovány hús vagy hal, sok zöldség - ez a lényeg

Ne tipródjunk tovább, fogjunk egy tányért és pakoljuk meg bátran!:

Olvasd el!

Így pakold meg a tányérodat!

  1. Mindenekelőtt is sok zöldséggel - ezek lehetnek grillezett zöldségek vagy friss saláták, de nem a majonézesek. Isteniek a grillezett cukkini, gomba, kaliforniai paprika, édeskömény, amelyeket sütés előtt ecsettel vagy olajspray-vel megkenhetünk vékonyan fokhagymás, fűszeres olíva- vagy más növényi olajjal és fogyaszthatjuk önálló köretként vagy salátaként friss zöldségekkel keverve. A salátáknál figyeljünk az öntetre, ne a majonézes változatokat készítsük el, hanem vagy kevés olíva- vagy más növényi olajjal (1 evőkanál/fő) készüljön az öntet vagy natúr joghurttal, kefirrel. Ezektől legyen púpos a tányér, szedhetünk akár többször is!
  2. Sovány húsokkal, halakkal - csirkemell, -comb-, szárny, sertésszűz, lazac, pisztráng, egyéb hal - ezekből jöhet egy adag, ha többfélét szeretnénk kóstolni, akkor válogassunk össze egy adagnyit. Mivel grillen készülnek az ételek, így minimális zsiradékkal, sőt akár zsiradék nélkül is süthetjük őket. A zsírszegény csirke- és pulykamell mondjuk nem pont a grillezés legjobb alanyai, de ha például alufólia-batyuban sütjük friss zöldségekkel, zöldfűszerekkel, máris nem fog a hús kiszáradni. Készíthetünk ugyanígy lazacot, pisztrángot, fehér húsú halakat is, ezeknél vigyázzunk, hogy a hús ne essen szét, a legjobb, ha tálcán vagy batyuban sütjük. Ha magasabb zsírtartalmú húst vásárolunk, pl. sertéstarját, akkor is valamelyest megnyugodhatunk, hiszen a zsír egy része kisül belőle, de azért ne süssük csontkeményre. De ne a baconnel tekert verziókból lakmározzunk be! (Viszont jó választások a nyárson sültek, amelyekkel egyszerre jutunk húshoz és zöldséghez vagy akár gyümölcshöz is.)
  3. Kenyérből, pitából, tortillából max. egy szelet vagy egy darab legyen az adag, krumpliból is csak pár szemet tegyünk a tányérra. Ezek tényleg csak kísérjék az ételt, ne ezekből lakjunk jól, hanem a húsból, salátából, zöldségekből.
  4. Ketchup és majonéz nem kell. Fűszerezzük a zöldségeket és a húsokat változatosan, máris nem lesz szükség ezekre az ízesítőkre. Ha mégis valami mártogatósra vágyunk, készítsünk joghurtos vagy paradicsomos mártogatóst vagy guacamolet!
  5. Sütit is lehet, mértékkel persze. Ha mi vagyunk a vendéglátók készítsünk joghurtos, túrós, gyümölcsös édességet, de ha mi vagyunk a vendégek, akkor is bátran készüljünk és vigyük mi a desszertet. A sok-sok húsos étel mellett mindenki szívesen fogyasztja majd a könnyű, édes falatokat.
  6. A parti során igyunk sokat, lehetőleg vizet, édesítés nélküli limonádét. Ha alkoholra vágyunk, tartsunk mértéket és igyunk egy laza fröccsöt!

Olvasd el!

Top 9 túrótorta 200 kcal alatt

A fenti tippeket megfogadva biztos, hogy nem kell kimaradnunk a jó hangulatú grillezésekből és ez derékbőségünkön sem fog meglátszani.

Címlapról ajánljuk

További cikkek