Gondoltad volna? Ez volt Kádár János kedvenc étele

Kádár szerette az egyszerű fogásokat, mégsem a krumplileves volt a kedvence.

"Az biztos, hogy Kádár Jánost az egyszerű ételek híveként tartottuk számon, az igazi kedvence azonban nem a krumplileves, hanem a stíriai metélt volt. Abból akár két adagot is megevett egyszerre" - árulta elMichels Antal a Népszavának adott interjújában.Michels jelenleg papként szolgál Józsefvárosban, de korábban szakácsként dolgozott. Főzött a Grand Hotelben, a Gellért Szállóban, a külügyminisztérium diplomáciai vendéglátásában, a Tavernában és az Átrium Hyattben, volt felszolgáló, gyakornok és üzletvezető is. Főzött Margaret Thatchernek, Olof Palménak, valamint Kádár Jánosnak is, ezért tudni véli, mi volt a kedvence.

A stíriai metélt hagyományosan túróból, tejfölből, zsemlemorzsából, tojásból, margarinból készül. Mehet bele mazsola, jó sok vaníliás cukor és kis citrom a fanyar íz miatt. De nézzünk inkább pár receptet...

  1. 1.

    Stíriai metélt 2.

  2. 2.

    Stíriai metélt Tomatotree konyhájából

  3. 3.

    Stíriai metélt

  4. 4.

    Stíriai metélt Évi néni konyhájából

  5. 5.

    Stíriai metélt PeZsuRitól

  6. 6.

    Stíriai metélt anitkaaa konyhájából

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

5 közel-keleti fogás, ami nem hiányozhat a régió húsvéti lakomájából

A húsvét a keresztény egyház egyik legfontosabb és legnagyobb ünnepe, de emellett nem tudunk megfeledkezni a vele járó fantasztikusabbnál fantasztikusabb fogásokról, így például a főtt sonkáról és a kalácsról sem. Hasonlóképpen a Közel-Kelet lakói is tűkön ülve várják minden évben, hogy elérkezzen a nagy húsvéti lakoma napja. De vajon ők milyen fogásokkal ünnepelnek? Mi most csokorba szedtük a legnépszerűbb fogásokat!

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.