Frászt kapsz a zöldségek horror árától? Akkor ezekből főzz most

A megszokott árakhoz képest idén jóval drágábban tudunk csak zöldségeket és gyümölcsöket venni a magyar boltokban. Ezen segítve mutatjuk meg, mit érdemes venni olcsóbban.

Ahogy korábban megírtuk, az extrém hideg tél miatt most horror áron kaphatóak a zöldségek és a gyümölcsök a magyar boltokban.

  • Az áremelkedés a szokatlanul hideg január számlájára írható, mivel a hideg időjárás miatt az olasz és a spanyol termelők növényeinek jó része megfagyott.
  • A drágulás nagymértékben érinti a magyar családokat.
  • Áprilisban állhat helyre a zöldségpiacon a kereslet-kínálat egyensúlya.

De addig milyen olcsóbb vitaminforrásokkal főzhetünk?

A tárolt zöldségek nincsenek kitéve az időjárásnak, emiatt szerencsére viszonylag jó áron vásárolhatunk most:

  • sárgarépát

  • almát

  • karalábét

  • fejes káposztát

  • kelkáposztát

  • vöröshagymát

  • céklát

  • retket

Bodon Judit, a NoSalty dietetikus szakértőjének táplálkozási javaslata szerint:

  • fogyasszunk száraz hüvelyeseket is, mint például babot vagy lencsét - levesek, főzelékek, saláták és krémek részeként.
  • étkezéseinkhez válasszunk piros, narancs és sötétzöld színű zöldségeket.
  • Fogyaszthatunk gyorsfagyasztott zöldségeket és gyümölcsöket
  • konzervek közül keressük az alacsony sótartalmú és hozzáadott cukor nélküli termékeket
  • burgonyát pedig elég két naponta ennünk.

Ez is érdekelhet!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek