Frászt kapsz a zöldségek horror árától? Akkor ezekből főzz most

A megszokott árakhoz képest idén jóval drágábban tudunk csak zöldségeket és gyümölcsöket venni a magyar boltokban. Ezen segítve mutatjuk meg, mit érdemes venni olcsóbban.

Ahogy korábban megírtuk, az extrém hideg tél miatt most horror áron kaphatóak a zöldségek és a gyümölcsök a magyar boltokban. 

  • Az áremelkedés a szokatlanul hideg január számlájára írható, mivel a hideg időjárás miatt az olasz és a spanyol termelők növényeinek jó része megfagyott.
  • A drágulás nagymértékben érinti a magyar családokat.
  • Áprilisban állhat helyre a zöldségpiacon a kereslet-kínálat egyensúlya.

 

De addig milyen olcsóbb vitaminforrásokkal főzhetünk?

A tárolt zöldségek nincsenek kitéve az időjárásnak, emiatt szerencsére viszonylag jó áron vásárolhatunk most:

  • sárgarépát

  • almát

  • karalábét

  • fejes káposztát

  • kelkáposztát

  • vöröshagymát

  • céklát

  • retket

Bodon Judit, a NoSalty dietetikus szakértőjének táplálkozási javaslata szerint:

  • fogyasszunk száraz hüvelyeseket is, mint például babot vagy lencsét – levesek, főzelékek, saláták és krémek részeként.  
  • étkezéseinkhez válasszunk piros, narancs és sötétzöld színű zöldségeket.
  • Fogyaszthatunk gyorsfagyasztott zöldségeket és gyümölcsöket
  • konzervek közül keressük az alacsony sótartalmú és hozzáadott cukor nélküli termékeket
  • burgonyát pedig elég két naponta ennünk.

Ez is érdekelhet!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!