Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fizetni kell majd a maradékért az éttermekben

Az élelmiszerpazarlás csökkentése céljából számos étterem felárat számít fel, ha ételt hagysz a tányérodon.

Világszerte gond, mi legyen a tányéron hagyott ételmaradékokkal az all-you-can-eat éttermekben – az élelmiszerpazarlás csökkentése céljából így számos helyen bevezették, hogy felárat számítanak fel az el nem fogyasztott falatokért – írja maradeknelkul.hu. Nálunk például a Bambuszliget Japán étterem és sushi bár követi ezt a policyt, a maradék mennyiségétől függően fizettet többet a vendégeivel.

Egy Németországban levő ázsiai étteremben például a vendégek 2 órát kapnak, hogy kipróbálják azokat a fogásokat, amik megtetszenek nekik, de ha túl sokat szednek maguknak, a tányéron levő maradékért cserébe 1 eurót kell fizetniük. Egy kínai-mongol étteremben pedig 100 gramm maradék után kérnek 2 eurót.

A vendégek többsége állítólag könnyedén elfogadja a környezetvéldemi és pazarlásellenes rendelkezést, de azért kiváncsaiak lennénk, mi lenne nálunk, ha mindenütt bevezetnék a rendelkezést.

...ezeket láttad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KJ
KJ Wed, 2017-03-22 00:04

Dehogy az ételpazarlás miatt! Legalábbis nem abban az értelemben! Az étteremnek veszteség, ha többet szednek a vendégek magunknak, mint amennyit meg tudnak enni. Az ár ugyanis normális adagokra van kalkulálva, nem arra, hogy következmények nélkül elvehessenek a tálból, majd a szemétbe kerüljön. Ez nem büntetés, hanem a vállalkozás teljesen normális anyagi védelme.