Fizetni kell majd a maradékért az éttermekben

Az élelmiszerpazarlás csökkentése céljából számos étterem felárat számít fel, ha ételt hagysz a tányérodon.

Világszerte gond, mi legyen a tányéron hagyott ételmaradékokkal az all-you-can-eat éttermekben - az élelmiszerpazarlás csökkentése céljából így számos helyen bevezették, hogy felárat számítanak fel az el nem fogyasztott falatokért - írja maradeknelkul.hu. Nálunk például a Bambuszliget Japán étterem és sushi bár követi ezt a policyt, a maradék mennyiségétől függően fizettet többet a vendégeivel.

Egy Németországban levő ázsiai étteremben például a vendégek 2 órát kapnak, hogy kipróbálják azokat a fogásokat, amik megtetszenek nekik, de ha túl sokat szednek maguknak, a tányéron levő maradékért cserébe 1 eurót kell fizetniük. Egy kínai-mongol étteremben pedig 100 gramm maradék után kérnek 2 eurót.

A vendégek többsége állítólag könnyedén elfogadja a környezetvéldemi és pazarlásellenes rendelkezést, de azért kiváncsaiak lennénk, mi lenne nálunk, ha mindenütt bevezetnék a rendelkezést.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!