Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!

Szereted a ketchupot? Sokat használod, de mindig az alján marad egy elég nagy adag, ami csak ütögetéssel szabadul, és még  így is a kukába megy egy része? ENNEK VÉGE!

Igen-igen, ezen a kérdésen valóban kutatók gondolkoztak és dolgoztak - és meg is lett a megoldás. Olyan anyaggal vonták be a flakonok belsejét, amiktől konkrétan kicsusszan az anyag. Természetesen a ketchup-éhségen túl is van ennek haszna, történetesen a pazarlás minimalizása. További jó hír, hogy ezt a módszert fogkrémek, különféle kozmetikumok, tubusok, egyéb élelmiszerek, sőt, még ragasztók esetén is alkalmazni fogják.

VÉGE az üvegütögetésnek, asztalhoz vagdosásnak, késsel kipiszkálásnak - NÉZD!

A videón látható, hogy viselkedik a folyadék sima, majd a kellő bevonatokkal kezelt felületeken - az úriember jobb kezében érdemes figyelni a palackot, hogy siklik belőle a ketchup!

Ez az újítás kb. 8 millió liternyi, tartályban ragadt felesleges anyag, illetve kb. 40 milliárd

palack/üveg/doboz alján megbúvó felhasználatlan maradék problémáját oldaná meg.

Ez pedig nem kevés.

A Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói elmesélték az eljárást.

1. először egy durvább anyaggal vonják be a palackok felszínét,

2. erre kerül egy vékony, finom bevonat,

3. végül pedig egy folyadékréteget adnak hozzá, ami kitölt minden kisebb egyenetlenséget, mélyedést, kvázi "beolajozza" a terepet, hogy az anyag szinte kicsusszanjon a flakonból, a ketchup pedig a "felszínen marad".

Arról is biztosítanak mindenkit, hogy a bevonat ehető anyagból készül.

...és ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via bbc.com

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek