Felfedezték a lassan olvadó fagyit!

A szakemberek úgy vélik, hogy három-öt éven belül kerülhet forgalomba a nem olvadó fagylalt.

Brit tudósok felfedeztek egy fehérjét, amely összeköti a fagylalt összetevőit, és megakadályozza a fagyos édesség gyors olvadását.

A kevésbé olvadó fagylalt alapja egy természetes fehérje, amely benne van egyes élelmiszerekben, és amely a fagylaltban összeköti a benne lévő levegőt, zsírt és vizet, hogy ellenállóbbá tegye az olvadással szemben.

A Dundeei és az Edinburghi Egyetem tudósai szerint a fehérje megakadályozza a daraszerű jégkristályok kialakulását, és a prémiumfagylaltokhoz hasonlóan finom, selymes szerkezetű édességet biztosít. A fehérje hozzáadása lehetővé teszi azt is, hogy a fagylaltokban kevesebb telített zsírt használjanak fel és kisebb legyen a kalóriatartalmuk.

Az újítás további előnye, hogy a gyártóknak kevésbé kell mélyhűteni terméküket, mivel az új összetevő által hosszabb ideig marad fagyos állapotban a fagylalt.

Ez is érdekelhet!

Így készíts fagyit csak banánból!

(NoSalty/MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek