Ezt főzd az első otthoni randin, ha nem akarsz lebőgni

Nem akarsz lebőgni az első saját készítésű vacsoráddal? Főzz tuti ételeket, ha végre felhívod magadhoz a kedvesed! Adunk pár tervezési ötletet is a biztonság kedvéért! (x)

Az első főzős randi sok mindent eldönt. Megcsillogtathatod konyhatündér oldalad, hogy egy életre belevésd nevedet partnered szívébe, vagy egy időre eláshatod magad, annak a biztos tudatában, hogy ez a csúfos leégés még számtalanszor felmerül a barátokkal, ismerősökkel és családdal folytatott beszélgetések során.

Valljuk be, szívesebben hallgatjuk a dicsérő szavakat, mint a csípős kritikát. De vajon mire kell odafigyelnünk, és mit főzzünk, ha nem szeretnénk elhasalni a főzős belépőnkkel? Ezeket gyűjtöttük most egy csokorba nektek:

Gyűjts információt a kiszemeltről

Ha voltatok már együtt kajálni, pár dolgot megtudhattál a partneredről, de ha még soha nem ettetek együtt, bizony rá kell kérdezni a részletekre:

  • Meg kell tudnod, van-e olyan élelmiszer vagy annak egy komponense, amire érzékeny…szerencsére most már számtalan laktóz-, glutén- és cukormentes recept közül válogathatsz.
  • Eszik-e húst és halat? Ha nem, akkor a vegetarianizmus melyik iskoláját követi?
  • Melyek azok az élelmiszerek, alapanyagok, amelyeket ki nem állhat? A kacsa vagy a bárány például elég megosztó étel. Ne tedd fel a kapcsolatotok sorsát egy túl aromás, jellegzetes ízre!

Ne robbantsd a bulit

Puffasztó ételek kilőve. Felejtsd el a karfiolt, káposztaféléket, kelbimbót, karalábét, hüvelyeseket, és most nyáron a cseresznye is nagy gondot okozhat.

Maradjon kellemes a leheletetek

A hagymás ételek után nehézkessé válik a közeledés, és sohasem csattan el az első csók!

Allergén alapanyagok kizárva

A kellemetlen leheleten felül kínos szituációt okozhat például a fokhagyma, amennyiben allergiás rá az illető, erős hasgörcsöket okozhat.

Na jó, de akkor mit főzzünk?

Minél egyszerűbb ételeket és egy mutatós csodasütit. Amit lehet, apríts fel, mert minél kevesebbet kell rágni, annál többet tudtok beszélgetni. A salátát ne hagyd nagy levelekben, úgy nehéz lesz a szájba tuszkolni, megfullasztani senkit sem akarunk. A levesek és a túl szaftos ételek pedig könnyen foltokkal járhatnak. Csak akkor folyamodj hozzájuk, ha szívesen megszabadítanád kedvesed a felsőjétől.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Keresd meg a vacsorapartnered most!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek