Ezeket a puha, izgő-mozgó-rezgő-tortákat nézzétek - de mitől ilyen eszméletlen ruganyosak?

Hú, annyira jól néz ki ez a rezgő-izgő-mozgó ruganyos piskótaszelet, hogy azóta erre vágyunk, hogy láttuk. De mitől ilyen?

A sütit New Yorkban tehetjük magunkévá, méghozzá a KEKI Modern Cakes nevezetű cukrászdában, ahol csupa organikus, tiszta alapanyagokat (tojást, tejterméket) használnak, fele annyi cukorral, mint ami egy átlagos amerikai piskótába kerül, és minden kézműves és szuperfriss - már a weboldaluk is magáért beszél.

A csodás rezgő piskótákat amúgy a tajvani piskótareceptek ihlették: egy tálca süteményhez 48-54 (!), ámis farmokról (!) származó organikus tojást használnak el, a gyönyörű kemény hófehér tojáshabot belekeverik a tésztába, belesimítják egy hatalmas tepsibe, megsütik, és kész is a habkönnyű, puha, szájban olvadó rezgő-mozgó piskóta. Szép nagy darabokra vágják, egyedi pecsétet is kapnak, és kész is!

NÉZZÉTEK, hogy készül:

Van sima, epres, de túrótorta vagy akár matchatorta is. Irány New York!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?