Ezeket az ételeket főzi Széll Tamás és a magyar csapat!

Többé nem titok: ezek az ételek készülnek el a magyar csapat kezei alatt a Bocuse d'Or-on. A magyarok 9:50-kor rajtoltak, ezekben a percekben már a boxban vannak.

Vegán téma

Betekintés a magyar konyha kultúrába és történelembe

Menünkben fellelhető Tokaji bor, Tokaji ecet, tökmag, erdei medvehagyma, zeller, magyar szarvasgomba & paprika

„Gyökerek & Levelek alatt”

  • Grillezett zeller, magyar szarvasgomba, savanyított erdei medvehagyma éstökmag
  • Cékla, gombák, sült fokhagyma ésvirágok roppanós levélkével
  • Sárgacékla és hagymadzsem savanyított bodzával, Tokaji furmint, paprika ésmustármag
  • Körte petrezselyem olajban konfitálva, petrezselyemszárral
  • Pirított póréhagyma, fekete bors éssavanyított citrom
  • Roppanós „gyökér” éscsicsókapüré
  • Dió” és gombazselé
  • Tokaji ecet gyöngyök éssavanyított répák
  • Mártás
  • Petrezselyemkrém
  • Grillezett zellermártás dióval ésmagyar szarvasgomba
  • Bresse- i csirke és tenger gyümölcsei

”Magyar téli erdő”

  • Grillezett csirkecomb, szárny ésbelsőségek
  • Homár, fűszerek éserdei gombák
  • Csirkemell mozaik ropogós csirkebőrrel, csirkezsír ésroppanós „tölgyfalevélkék”
  • Folyami rák paprikával, petrezselyem krém éshomárhab

Köretek

  • Sárgacékla & hagymadzsem
  • savanyított gyökérzöldségekkel, Kisasszondi sajtmártás ésmagyar szarvasgomba

”Tartlet virág”

  • Marinált zöldborsó savanyított citrommal ésmangalica sonka éscsicsókapüré
  • Céklazselé meggyecettel, sült kacsamáj észöldalma, mustár- és tökmag, sóskavirág

Mártás

Csirke jus grillezett csirkecombbal, Tokaji furmint és aszú, fekete bors, savanyított fenyő és barnított vaj

Kövesd élőben a gasztronómia Forma-1-es versenyét, a Bocuse d'Or szakácsversenyt!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek