Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez az a trükk, amivel tízszer finomabb lehet az instant kávéd

Ha te is gyakran fogyasztasz instant kávét, akkor ezzel az apró trükkel mostantól még ízletesebbé teheted a feketéd!

Ha egy kis frissességre vágyunk, az instant kávék azonnali megoldást kínálnak – egy perc, és kész a forró fekete. Sokan szeretik, míg a hagyományos főzött kávé hívei nem tartják igazi kávénak ezeket. Pedig egyáltalán nem mesterséges anyagokból álló kávéutánzatokról van szó, hiszen az instant teljes mértékben valódi kávé, arabica és robusta fajták keveréke. A két fajta keverésének aránya adja meg a különböző instant kávékra jellemző ízt.

Ha te is kiállsz az instant mellett, most megsúgjuk, hogy hogyan teheted még finomabbá a kávégranulátumból készítetted feketéd!

Ami kelleni fog:

  • 1 teáskanál instant kávé (amilyeket a legjobban kedveled)
  • 1 teáskanál hideg víz
  • 1 kávés csésze
  • 1,4 dl forró víz vagy meleg tej

A trükk pedig mindössze annyi, hogy amikor beletetted a kávét a bögrédbe, engedj rá egy kis hideg vizet, majd kevergesd egy kanállal addig, amíg a por fel nem oldódik benne! A forró vizet pedig csak ezután öntsd rá!

Hogy miért lesz így finomabb?

Több teszt is bizonyította már, hogy ha a kávégranulátumra közvetlenül öntjük rá a forró vizet, megszilárdul a benne lévő keményítő, ez pedig egy mellékízt ad a kávénak. De ha előzőleg hideg vízben feloldjuk, az instant kávé aromája finomabb és élvezetesebb lesz.

Ez is érdekelhet!

(via rocketnews24)

Szólj hozzá!

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!