Az ételfotózás nem ördöngösség!

Szeretnéd a receptjeidet szuper, saját készítésű fényképekkel illusztrálni? Az ételfotózás nem „művészet”, nem csak a profik kiváltsága, neked is sikerül, ha kipróbálod trükkjeinket!

Derítés fehér lappal

Az árnyékos vagy sötétebb részek visszaderítéséhez legegyszerűbb egy lámpás világításánál egy fehér lapot használni. Házilag is könnyen kivitelezhető, csak egy asztali lámpa és egy fehér karton kell hozzá.

A lámpa fénye hátulról vagy oldalról érkezzen, ez megrajzolja az éleket. A fehér lapot a lámpával szembe kell elhelyezni, és úgy kell irányítani, hogy az árnyékos részeket kivilágosítsa. A derítés erősségét a lap és a fotózandó tárgy távolsága határozza meg.Attól függően, hogy mekkora felületet szeretnénk visszaderíteni (világosítani), kisebb vagy nagyobb fehér lapot használjunk.

Fontos, hogy a derítőnek használt lapnak legyen egy kis tartása, ugyanis, ha le akarjuk támasztani, ne hajoljon meg, mert akkor jóval kisebb felületre verődik vissza a fény.

Derítés tükörrel

A fehér lappal való derítéshez hasonló, egyszerű fényformálási lehetőség, de jóval erősebb, irányítottabb fénye van. Előnye, hogy a konyhaablaknál is könnyen kivitelezhető, semmilyen plusz fényforrást vagy lámpát nem igényel, de természetesen lámpás világításnál is kiválóan használható.

Legyen a Te fotód a legszebb! >>

Még több praktikát fotózáshoz itt találsz >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?