Esőcseppsüti - az alig pár kalóriás édesség

A különleges desszert receptje ugyan már két éve megszületett, de most úgy tűnik, felkapta a média, ez lesz a ramenburger vagy a szivárványsütik utódja. Itt a jövő, egyétek!

Első ránézésre azt gondolhatjuk, hogy mit keres egy mellimplantátum a tányéron? Ráadásul víztiszta, átlátszó, egyik oldalán barna lötty, másik oldalán valami por éktelenkedik…aztán jön a magyar virtus, hogy hogyan nevezhetnek egy kocsonyát sütinek?

Szóval sok kérdést vet fel az új amerikai dilidesszert, melyet természetesen egy New York-i illetőségű japán szakács, Darren Wong alkotott meg mizu shingen mochi néven, a kultikus japán desszert után szabadon. Ez az izgalmas, mégis teljesen egyszerű édesség ásványvízből és zselatinból vagy agar agarból készül egy speciális formában dermesztve. Magában valóban nullkalóriás édességnek ígérkezik, de mivel cukornádsziruppal és porított, pörkölt szójababbal tálalják, így inkább nevezzük "párkalóriás édességnek".

Nézzétek meg a videót, hogyan készül!

...és ezt olvastátok már?

Limonádé kockára vágva

(via Grubstreet)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!