Erre a fura gyümölcsre mereszti most a szemét az internet népe

Egy szokatlan kinézetű gyümölcsre csodálkozik rá az internet, pedig a citruskaviár savanykás, fűszeres íze már régóta népszerű halak, italok, édességek, fagyik ízesítésénél.

A citruskaviár eredeti neve finger lime, ami sajátos, hengeres formájából ered. Különleges, kaviárra nagyon hasonlító apró bogyói miatt kapta ezt az elnevezést.A termések ritkán nőnek 100 mm-nél hosszabbra, átmérőjük 20-30 mm között változik. Vékony héja magas olajtartalmú, ami fényes külsőt biztosít. Belső szerkezete különleges - apró, kaviár méretű golyók alkotják.

Felhasználhatósága rendkívül kreatív: halakhoz, italokhoz, édességekhez, fagylaltokhoz egyaránt alkalmazható. A citruskaviár intenzív, a lime-ra jellemző finom, fűszeres ízzel rendelkezik.

Ausztrália északi részéről származik, de már az észak-amerikai földrészen is sikerült helyet találni a citruskaviár termeléséhez. Éves elérhetősége szeptember-október hónaptól május végéig terjed.

Ez is érdekelhet!

21 agyament fotó a közértből - felháborítóak vagy inkább baromi viccesek, döntsd el Te!

(via EATER)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?