Eper és balzsamecet egy sajttortában - ez Lakatos Márk kedvenc nyári édessége

Hamarosan jön a nyári meleg, ami ellen csak egy igazán hűsítő desszert lehet a megoldás. Lakatos Márk ezúttal isteni epres-balzsamecetes sajttortát készített nekünk!

Jön a nyár és a bikiniszezon, te mégis egy édességgel készültél nekünk...

Igen. Érdekes ez egyébként, mert én nem szeretem az édességeket, a nagyon édes édességeket, pontosabban. Én a savanyú, friss dolgokat csípem, ezért egy epres-balzsamecetes, friss, május eleji sajttortával készültem nektek.

Hogyan találkoztál a sajttortával először?

Itthon is lehet találkozni hasonlóval, például ott van a Rákóczi túrós, de az nekem nagyon édes. Egyik évben a New York-i Fashion Week-en kóstoltam tradicionális cheese cake-et, és nagyon nagy meglepetés volt, azóta imádom és készítem én is.

Lakatos Márk epres-balzsamecetes sajttortareceptjét itt találod!

Sokaknak furcsa kombó az amúgy szinte sós sajtkrém és az édes gyümölcsök párosa. Őket mivel bátorítanád az elkészítésre?

Én itt tészta gyanánt például kímélő zabkekszet törtem össze morzsává, így máris nyugodtabb szívvel eheti az is, aki nem szeretné óriás kalóriákkal bombázni magát így a nyárhoz közeledvén.

Márk receptjeiből:

Epres-balzsamecetes sajttorta Lakatos Márktól

A sajttorta egyik lényege, hogy nem túl édes, sőt az eredeti New York-i verzió már-már sósnak mondható. Ha valaki nem szereti a nagy, vastag piskótákra és linzertésztákra pakolt nehéz, krémes sütiket, annak feltétlenül el kell készítenie ezt a desszertet.

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek