Elrohad a magyar dinnye a földeken - de miért?

A termelők kétségbeestek, mivel jó szezon elé néztek idén, de nincs, aki betakarítsa a gyümölcsöt.

Nagy a baj a dinnyeföldeken! Bár az időjárás idén kegyes volt, de nincs, aki leszedje a dinnyét. Az ATV híradójának egy termelő azt mondta, hogy a sárgadinnye felrobban kint a földeken a napsütéstől, mert sokan inkább a görögöt mentik, mert abba több pénzt fektettek. A helyzet szomorú, pedig a dinnyetermelőknek nagyon jó szezonja van.

A földeken nincs megállás, folyamatosan pakolják a dinnyéket, az egyik őstermelő annyira nem talált senkit a betakarításra, hogy a családtagjait fogta be.

A munkaerőhiány oka, hogy sok idénymunkás inkább külföldre megy dolgozni, de azért is nehéz embert találni, mert nem sokan akarnak egész nap a tűző napon álldogálni. Egy idénymunkást általában 1000 Ft-os órabérért alkalmaznak, így körülbelül 200 ezer forintot vihetnek haza egy hónapban. A Magyar Dinnyetermelők Egyesülete szerint, kis túlzással úgy kell összevadászni a munkásokat.

Ezeket olvastad már?

Válaszd ki a legédesebb dinnyét 5 lépésben

A görögdinnye vásárlása mindig nagy dilemma: a boltban hosszasan állhatunk a zöld gömbök előtt, kopogtatva, szagolgatva őket, beszélve hozzájuk, és még ezek után is simán lehet, hogy amit hazaviszünk, nem lesz olyan édes. De akkor mégis mire figyeljünk?

Brecz Judit

Zseniális dinnyeevési módszer

Hogy ez nekem eddig miért nem jutott eszembe? Pedig imádom a görögdinnyét, és gyűlölöm, hogy az egész arcom ragacsos lesz evés után. A lenti videó örökre megoldja a problémát!

admin
Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek